Tacopedia : [en tacoencyclopedi]

Bok av Déborah Holtz
Utsedd till Bästa översatta mat i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016! "Den ultimata tacoboken släpps på svenska." Filter Magasin Att öppna Tacopediaär som att bege sig ner i kaninhålet. För man kan tro sig veta vad en taco är och hur en smakar, men vad sägs om campechanotacos, chiloriotacos, suaderotacos, requesóntacos, tacos al pastor, cochinita pibiltacos, chimichangas eller mixiotetacos? Det mexikanska köket är en helt annan värld och Tacopedia är din guide. Tacopedia är en kokbok/reseguide/encyklopedi över tacos och hela den mexikanska matkultur som nästan bygger på dem. Boken är indelad efter tacotyp, och varje kapitel är fullproppat med recept och information om tacons ursprung och historia. Dessutom avslutas alla kapitel med tips på de ställen i Mexiko som är absolut bäst på den specifika tacotypen i fråga. Som ett plus får du i bokens slut 36 recept på olika salsas som kan passa till samtliga tacotyper. Boken gavs ut för första gången i Mexiko, sedan på engelska av förlaget Phaidon och nu kommer den äntligen i svensk översättning av Sveriges tacokännare numéro uno, Jonas Cramby. Förord av René Redzepi. Déborah Holtz är förlagschef på Trilce Editiones och enligt egen utsago fullkomligt besatt av mexikansk kultur. Juan Carlos Mena är både professor i design vid Universidad Iberoamericana i Mexico City och tacofantast. "Behövs verkligen en mexikansk kokbok till? Ja - om det handlar om Tacopedia, resultatet av Deborah Holtz och Juan Carlos Menas galet seriösa och fyra år långa utredning av tacons tretusenåriga historia och praktik. Uppslagsverk, reseguide eller kokbok? Allt." Filter Magasin "Äntligen kommer bibeln för alla tacoälskare på svenska." Expressen Mitt kök "Ett måste för dig som älskar tacos." Naturlig mat Den ultimata tacoboken släpps på svenska. Filter Magasin