Havsbruk som håller i längden

Bok av Birgitta Johansson
Mat ur sjöar, dammar och hav blir allt viktigare när jordens befolkning växer och landarealen inte räcker till. Men hur ska vi bruka havet på ett hållbart sätt så att både fiskbestånd och ekosystem klarar sig? Behöver vi vänja oss vid nya arter och fiskprodukter på tallriken? Vi går allt mer från att jakt på sjömat till odling av sjömat. Hur kan vi ordna smarta system för vattenbruk? Hur kan vi använda alger? Kan havet ge oss nya mediciner? Får vi svenska havsbönder i framtiden? Vad händer med EU:s fiskeripolitik? Drygt 40 forskare vägleder genom teman som nytta och risker med sjömat, nya produkter ur sjöar och hav, vägar till hållbart vattenbruk och vägar till hållbart fiske. Boken ingår i pocketboksserien "Formas Fokuserar - aktuell debatt i pocketformat" som ge ut av Forskningsrådet Formas.