Liknande böcker
Hälsans skafferi : håll dig frisk med antiinflammatorisk mat
Energisoivaa ruokaa
Bok av Tiina Lindström Hälvä
Om kroppens pH-balans rubbas genom att vi äter för mycket sur mat (som snabbmat, alkohol och socker), går den miste om nödvändiga mineraler som kalcium, kalium och magnesium. Om vi istället äter grönsaker och annan oraffinerad mat som är rik på dessa näringsämnen fylls buffertarna ständigt på. Kroppen behöver inte kämpa så hårt för att hålla blodet balanserat, vilket innebär att alla andra kroppsliga funktioner, som immunförsvaret, fungerar bättre.
I Hälsans skafferi förklarar Tiina Lindström Hälvä hur man äter balanserad, basisk, antiinflammatorisk mat och kocken Alexander Trivedi presenterar speciellt framtagna recept.
Förutom att dämpa inflammationer i kroppen är den maten i Hälsans skafferi också bra för viktminskning. Den minskar dessutom värk, motverkar kroppens åldrande och förbättrar hud.
Tiina Lindström Hälvä bor i Skåne och har arbetat mer än 17 år som näringsexpert i Finland och i Sverige. Hon har skrivit fyra böcker hälsosam mat.