Ett vin blir till

Bok av Britt Karlsson
4.8
2 röster
Den första utförliga och kunniga boken om hur vin blir till. 80% av ett vins kvalitet bestäms redan i vingården, hävdar vissa producenter. Att skörda fina druvor är viktigt, naturligtvis. Under senare decennier har arbetet i jäshallarna moderniserats med ny teknik och nya uppfinningar. Det finns fler möjligheter vid själva vinifikationen. Alla är idag överens om kvalitetens betydelse, medan metoderna diskuteras. Vinframställning är reglerad i lag, även om bestämmelserna varierar i stränghet. Informativt beskrivs, diskuteras och analyseras här vinarbetet, indelat i avdelningarna Vingården och Vinkällaren. Britt och Per Karlsson besöker, samtalar och intervjuar inblandade producenter i olika led. Tonvikten ligger i Frankrike, men de studerar i både övriga Europa och i Nya vinvärlden. Författaren och fotografen arbetar själva med vin och vininformation på heltid, de är bosatta i Paris. Britt Karlsson är också domare i vinjuries på olika håll i världen. Båda medverkar i den stora boken Languedoc (2007).
2 utgåvor
Välj utgåva
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Finns i lager
Book Outlet
289 kr fri frakt
Finns i lager
Adlibris
324 kr fri frakt
Finns i lager
Bokus
324 kr fri frakt
Finns i lager
Ginza
324 kr + 39 frakt
Finns i lager
CampusBokhandeln
327 kr + 29 frakt
Finns i lager
Ej verifierad butik
Ett vin blir till
327 kr
Finns i lager
Plusbok
354 kr + 40 frakt
Finns i lager
Ej verifierad butik
Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren
354 kr
Finns i lager
Bokbörsen (begagnade böcker)
388 kr + 59 frakt
Finns i lager
Bokextra
287 kr + 49 frakt
Ej i lager
Ej verifierad butik
Ett vin blir till : arbetet i vingården och i vinkällaren
287 kr
Ej i lager
CDON
294 kr + 29 frakt
Ej i lager