Soppor, bröd & röror
Bok av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Nu kommer populära Soppor, bröd & röror av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman ut på nytt. Det är en vackert illustrerad bok, fotografen heter Helén Pe, med massor av härliga recept på bra mat för både vardag och fest.
Här ges förslag på hur man kan sätta samman en måltid, men inget hindrar förstås att man komponerar efter eget tycke och smak. Och med 30 sopprecept, 30 brödrecept och 40 recept på röror är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga. Rörorna kan naturligtvis också ätas till mycket annat än soppa, och bröden passar även till frukost, lunch eller middag.
Bland de aptitretande sopporna finns exempelvis vitlöks- och mandelsoppa, soppa på vita bönor med citron och tomatsoppa med chili och aprikoser. Av de många brödsorterna kan nämnas parmesankex, morotsbullar, bagels, focaccia och ciabatta. De fräscha rörorna gör sig bra som pålägg på smörgåsar och snittar eller som dipsås, exempel på sådana är feta- och olivröra, tapenade med fikon och nöt- och fröröra.