Kombinera mat och vin
Bok av Jens Dolk
Rött vin kan passa alldeles utmärkt till fisk!
Jens Dolk delar generöst med sig av sin kunskap om vin och Liselotte Forslins utsökta recept är speciellt utformade för att smakmässigt matcha bokens druvor och viner.
De ger konkreta tips på vilket vin som passar till vilken mat, vilka smaker vi ska leta efter för att lyckas och vilka vi ska undvika. Du får svar på vad det är som gör att sauvignon blanc passar så bra ihop med getost och hur du bäst väljer vin till viltgrytan eller den grillade fisken.
Lär dig att förena maten du lagar med rätt vin och vi vågar lova nya fullträffar och fantastiska smakupplevelser. Med den här boken i din hand har du alla möjligheter att lyckas. Smaklig spis!
Druvor och vintyper i boken, alla med matchande recept:
- Sauvignon blanc
- Riesling
- Chenin blanc
- Chardonnay
- Grüner veltiner
- Mousserande
- Rosé
- Pinot noir
- Sangiovese
- Tempranillo
- Cabernet sauvignon
- Syrah
- Zinfandel
- Vin och ost
- Vin och dessert