Tokyo för foodisar
Bok av Jonas Cramby
"Tokyo för foodisar" av Jonas Cramby guidar till de bästa matställena i megametropolen. Japansk mat är känd över hela världen och författaren har valt ut några guldkorn bland de 150 000 restaurangerna som finns i staden. Fokus är framför allt på roliga och enkla ställen som symboliserar den omsorg och kunskap som är så typsik för Japan.
"Tokyo för foodisar" av författaren Jonas Cramby är en blandning av guidebook, resereportage och underhållande läsning. Med över 150 000 restauranger och fler Michelinkrogar än någon annan stad i världen är Tokyo sannerligen en gastronomisk metropol. Cramby ger sig på utmaningen att välja ut de bästa.
Tokyo är en av världens största städer med flera tiotals miljoner invånare. Det japanska köket är känt över hela världen och i Tokyo finns några av de bästa restaurangerna. Japanerna lägger stor vikt vid hög kvalitet och bra råvaror. Omsorg och känslan för detaljer genomsyrar krogarna i staden. Ibland kostar det skjortan, men ibland kan det även vara förvånansvärt billigt. Denna bok handlar framför allt om de billiga, roliga och enkla ställena som de flesta har råd med. Boken guidar till små ramenställen på trånga gator, yakiniku på gatan och pinfärsk sushi från fiskmarknaden klockan fem på morgonen.
Jag köpte denna bok innan jag åkte till Japan för första gången och den var verkligen inspirerande. Den fungerar lika bra som inspiration som för pratiska tips. Ett måste för alla som gillar japanska mat, även om du inte har planerat att åka till Tokyo.
Tokyo är en av världens största städer med flera tiotals miljoner invånare. Det japanska köket är känt över hela världen och i Tokyo finns några av de bästa restaurangerna. Japanerna lägger stor vikt vid hög kvalitet och bra råvaror. Omsorg och känslan för detaljer genomsyrar krogarna i staden. Ibland kostar det skjortan, men ibland kan det även vara förvånansvärt billigt. Denna bok handlar framför allt om de billiga, roliga och enkla ställena som de flesta har råd med. Boken guidar till små ramenställen på trånga gator, yakiniku på gatan och pinfärsk sushi från fiskmarknaden klockan fem på morgonen.
Jag köpte denna bok innan jag åkte till Japan för första gången och den var verkligen inspirerande. Den fungerar lika bra som inspiration som för pratiska tips. Ett måste för alla som gillar japanska mat, även om du inte har planerat att åka till Tokyo.