Husmanskonst

The art of home cooking
Bok av Leif Mannerström
"Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!" Efter femtio år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost! Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos - ja, alla välkända läckerheter man kan önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord. Leif Mannerström är en prisad och stjärnprydd kock. Smak är hans liv, och han följer sin bestämmelse och skapar vidunderliga upplevelser för alla de matintresserade som besöker restaurang Sjömagasinet vid hamninloppet i Göteborg. Givetvis har restaurangen en stjärna i Guide Rouge.