The Sake Handbook
Bok av John Gauntner
Författaren John Gauntner anses vara en av de främsta icke-japanska experterna på den japanska nationaldrycken sake. Han har bott flera år i landet och i denna bok delar han med sig av all sin erfarenhet om den komplexa drycken. Han beskriver detaljerat om dryckens historia, betydelse för den japanska kulturen, tillverkningsprocessen och de olika sorterna.
Denna bok innehåller allt du vill veta om den japanska drycken sake. Sake är Japans nationaldryck och trots att den i princip endast består av vatten och polerat ris är det en mycket komplex dryck. Den påminner om vin till konsistensen, men tillverkas på liknande sätt som öl. Resultatet är en mycket intressant dryck. Denna omfattande bok ger information om dryckens historia, bryggningsteknik, olika sorter och mycket mer. Den guidar läsare till vilken mat som passar ihop samt hur sake bör drickas. Jag gillar framförallt stycket med recensioner av över 100 olika sakevarumärken och izakayor. Perfekt bok för den som är intresserad av sake eller som ska resa till Japan!