Absolute heat
Bok av Jonas Borssén
Jonas Borssén brinner inte bara för chilipeppar utan också för barbecue och grillning.
I sin bok Absolute Heat förklarar han skillnaden mellan de båda matlagningssätten och ger kunniga råd för hur din matlagning vid grillen ska bli så lyckad som möjligt.
Han har samlat intryck från världens alla hörn och tar oss bland annat med på autentisk barbecue i den amerikanska Södern. Barbecuegrillad aubergindip med tahini, torsk rökt på planka, grillad fläskfilé med ostfyllda jalapeños och grillade bananer med lime- & ingefärssirap är några av recepten som kommer att bli till höjdpunkter under sommaren och resten av året.
Examensproven blir att pröva helgrillat lamm och barbecuegrillad julkalkon. I kapitlet Barbecue- & Partydrycker finns recept på sanslöst god Strawberry Margarita och många andra drycker samt tips på hur man kombinerar mat från grillen med vin och öl.
Kvällen är ljum, känn doften av mesquiteträ från barbecuegrillen, slappna av och låt dig inspireras av berättelserna och recepten i Absolute Heat. Efter att ha läst den här boken kommer du aldrig mer att vilja laga mat inomhus.
Jonas Borssén har tidigare publicerat böckerna Eat the Heat och Arctic Heat, som har blivit stora framgångar. Han har även belönats av Gastronomiska Akademien.
En perfekt bok för den som älskar att grilla. Eller som vill lära sig mer om hur man grillar och vad man kan grilla. Jag gillar Jonas sätt att på ett sakligt vis gå igenom grunderna och tipsen han ger. Det är inget tvivel om saken att han kan det här med grillning och att han älskar det. Det är både intressant och kul att läsa om hur man använder grillandet i olika delar av världen och de många recepten frestar både nybörjaren och den som är lite mer kunnig i grillandets ädla konst. En bok som håller i många år.