Skillnadens favoriter
Bok av Sara Bäckmo
Vilken del av jordärtskockan kan ätas? Varför börjar spenaten blomma innan det hunnit växa ut några läckra blad? Det är både spännande och roligt med egen köksträdgård och att odla grönsaker, men det finns ju så många att välja bland! Vilka grönsaker är bäst, och varför? Och vad gör man för att odla dem på ett enkelt sätt om man är ny i grönsakslandet?
I Skillnadens favoriter blir du trädgårdscoachad av självaste Sara Bäckmo. Varje kapitel i boken inleds med en presentation av en grönsaksfavoriterna, vilka delar som är ätliga, hur fröet ser ut och vad det behöver för att utvecklas till en grönsak att vara stolt över. Därefter får du följa grönsakerna i text och bild från sådd till skörd, med massor av smarta tips på vägen! Boken är lättläst och inspirerande och lockar alla med odlingsdrömmar att kasta sig ut i grönsakslandet och prova, oavsett om det är en liten pallkrage eller en stor köksträdgård man har att jobba med.