Vilket konstverk som pryder omslaget på denna fina bok!! Jag är av den åsikten att ett vackert yttre kan bidra till ökad läsglädje, vilket i allra högsta grad gäller här. Boken bjuder dessutom på ett vackert språk och gör den till en fröjd att läsa. Stina Nilsson Bassel har skrivit en roman med ett starkt feministiskt fokus. Hon belyser kvinnans roll, och samhällets (männens) kvinnosyn, i både dåtid och nutid. Det är ett angeläget perspektiv som författaren lyfter och som manar till eftertanke. Att författaren dessutom inspirerats av en verklig händelse gör boken än mer intressant i mina ögon. Jag rekommenderar Spegeln i rummet utanför och ger den ☕☕☕☕ av 5.
Wow!! Wow!! Och wow en gång till!! Det här var ju grymt spännande läsning. Och läskig!! Boken fångar in mig, praktiskt taget. Jag skulle bara läsa ett par kapitel medan jag drack kvällste. Det gick sådär. Snart var halva boken läst. Sebastian Avindell har skrivit en riktig skräckis som skulle göra sig bra som film, tänker jag. Boken är lättläst med korta kapitel och språket är bra, bortsett från några språkliga missar, inget stort. Jag kan inte ge Din tillgivna syster annat än full kanna, ☕☕☕☕☕. Såå himla bra!! Läs!!
Wow! En sån härlig bok! Det är en välskriven liten pärla skriven med hjärta och en stor portion humor. Och bilderna!! Så härliga. Det här är en fin historia om vänskap, en oväntad sådan. Läsningen bjuder på många fniss, men även lite allvar letar sig in och vi kan prata om det. Det är en charmig berättelse med djup. Boken lämpar sig väl som högläsningsbok eller att läsa själv för den som är läskunnig. Passar för barn mellan ca 6-10 år och för dig som är vuxen enligt ID-kortet. Kompisjakten får ☕☕☕☕☕ och en 🍰 för de fina illustrationerna. Hoppas vi snart får läsa mer om Vida på Planetgatan.
Åh!! En sån fin berättelse!! Det är en välskriven historia med en finstämd och varm ton. Att boken utspelar sig både 1937 och 2017 ger perspektiv i handlingen. Det blir tydligt hur mycket som hänt vad gäller samkönad kärlek och rätten att vara sig själv. Både i lagstiftning och samhällets attityd. Tack och lov.
Den här boken rör vid mitt hjärta och jag vill inte den ska ta slut. Som tur är, kommer en uppföljare inom kort, och jag får återse Anna, Rune och Douglas. Om allt vore annorlunda får ☕☕☕☕ + en rejäl påtår samt en 🍰 för det fina omslaget.
Fy fan!! Ursäkta mitt språk, men det här är en bok som väcker starka känslor, minst sagt. Simon Häggströms andra kriminalroman väjer inte för det hänsynslösa våld och den förnedrande behandling som drabbar kvinnor i människohandeln. Häggströms erfarenheter från den här världen, som pågår här mitt ibland oss, skänker trovärdighet åt den här fiktiva berättelsen. För det är så, att allt det här händer på riktigt. Unga kvinnor, varav alla är någons dotter, någons barnbarn, någons syster, någons mamma, utnyttjas av män som tar sig friheten att leva ut sina perversa fantasier. De utnyttjas av människor som tjänar stora pengar. Så fy fan är bara förnamnet. Jag mår illa, jag känner ilska, jag blir ledsen och jag känner en hopplöshet och en vanmakt. Samtidigt väcks ändå ett hopp under läsningen. Det finns människor som ser vad som händer och som agerar. Poliserna som jobbar med människohandel och prostitution, sjukvårdspersonal och socialarbetare som möter kvinnorna i sitt arbete och gör skillnad. Varje dag.
Boken är välskriven, fängslande och trovärdig. Den är som sagt fiktiv, men ändå verklighetsnära och högaktuell. Läs och sprid ordet om den prostitution och människohandel som ständigt pågår och dessutom mitt ibland oss. Våga ta ställning mot det kvinnohat som dagligen florerar, alltifrån det som kamoufleras som skämt och nedsättande kommentarer till våld och sexuella övergrepp. Den här boken är viktig i sin autenticitet och jag tror vi kommer få läsa fler böcker om Markus och Natalia i människohandelsgruppen i Stockholm. För material saknas dessvärre inte.
I skuggan av sektor 5 kan inte få mindre än ☕☕☕☕☕. Läs också första boken i serien, Flickorna som sprang, som är minst lika bra och angelägen.
En sån bra bok! Jag hade älskat att läsa den här när jag var i den s k bokslukaråldern ( fast jag är förstås fortfarande en bokslukare 🙃). Erica Larsson Norlund har skrivit en bok som tar upp flera viktiga ämnen såsom ADD, dyslexi, utanförskap, mobbing, barnmisshandel, kvinnomisshandel och alkoholism. Och jag älskar den historiska delen och tänker att det är både intressanta och lärorika perspektiv. Att boken bjuder på övernaturliga inslag gör ju läsupplevelsen lite lagom kittlande och blir som pricken över i:et. Kvarnpojken är en pärla! Den är lättläst och lagom lång för målgruppen, tänker jag. Det som drar ner mitt betyg något är de grammatiska fel som språkpolisen i mig inte kan undgå 🙃. Men som sagt, det här är en bra bok och lämpar sig mer än väl som sommarlovsläsning 🏖📚. Kvarnpojken får ☕☕☕☕ eller i det här fallet 🥛🥛🥛🥛med O'boy i 😉.
Wow, såå himla snyggt omslag!! Och wow en gång till!! För Caroline Engvall har gjort det igen!! Hon har skrivit ännu en ruggigt bra bok i serien om Ulrika Stenhammar. Det är välskrivet och spännande från första till sista sidan. Kyrkan, liksom tidigare böcker i serien, bjuder både djup och bredd, med viktiga ämnen i handlingen. Tror att Kyrkan är den bok jag tycker bäst om hittills, fast helt säker är jag inte. Har du inte läst Kyrkan än så har du något att se fram emot. Och har du ännu inte läst någon av böckerna i serien så säger jag bara, lyllos dig, du har massor av superspännande läsning framför dig . Kyrkan får ☕☕☕☕+en rejäl påtår.
Åh, den här lilla pärlan berörde mig djupt. Såå fängslande och fina berättelser, den ena tar sin början i det tidiga 1900-talet och den andra utspelar sig i nutid. Den gemensamma nämnaren är Kvinnopalatset, Palais de la Femme, som grundades 1926 av Blanche och Albert Peyron, eldsjälar i Frälsningsarmén. Jag tilltalas av att bokens handling är baserad på den sanna historien om paret Peyrons outtröttliga arbete för utsatta kvinnor och deras barn. Sorgligt nog är behovet av skydd och stöd inte mindre idag, vilket den nutida berättelsens huvudkaraktär Solène blir varse i mötet med kvinnorna på Kvinnopalatset. Möten som kommer förändra henne för all framtid. Bokens dryga 200 sidor rymmer såå många känslor, och väcker tankar om vad som är viktigt i livet. Tårarna har runnit under läsningen, men ändå är det inte tung läsning. Boken är välskriven och här finns en värme och en känsla av hopp. Kapitlen är tämligen korta och det är lätt att läsa "bara ett kapitel till".
Att boken bjuder en insyn i Frälsningsarméns historia, tycker jag skapar ett mervärde för mig som läsare. Jag rekommenderar den här boken för dig som är intresserad av historia och/eller av social utsatthet och utanförskap i vårt moderna samhälle. Jag ger Krigarinnor ☕☕☕☕☕.
Den här dystopiska berättelsen gjorde mig bokmattad *. Jag är svag för böcker i den här genren, och när jag fick hem den igår försökte jag stålsätta mig för att inte slänga mig över den. Det gick sisådär, vid 2-tiden på natten kunde jag inte längre hålla mig. Jag befinner mig snart i ett apokalyptiskt Linköping tillsammans med, bokens huvudperson, Jonah. En person som till en början väcker antipati hos mig, och jag känner mig flera gånger provocerad av hans sexistiska syn på kvinnor. Den känslan följer mig en bra bit in i boken för att så småningom låta en mer sympatisk bild växa fram. Jag uppskattar Jonahs svarta humor som är ständigt närvarande i berättelsen. Vidare är boken full av intressanta och färgstarka karaktärer, inte minst kvinnorna, och inte att förglömma, Jonahs flummiga svåger Robert som är svår att inte tycka om. Boken blir aldrig trist och det händer hela tiden saker som driver berättelsen framåt. Ett smart grepp från författarens sida, är att han i berättelsen väver in citat, som tydliggör Jonahs sinnelag i stunden och hans tankar. Festligt är också att både bokens titel och kapitel är namngivna med låttitlar. I slutet av boken har författaren listat låttitlarna och han hänvisar till låtlistan på sin Spotify.
När jag lägger ihop boken känner jag att jag troligen har drabbats av bokbaksmälla, men tröstar mig med tanken på att en återställare/uppföljare är att vänta under året. Tack och lov!! Stayin' Alive får ☕☕☕☕➕ en riktigt stor påtår, fylld till brädden. *bokmattad; när man varit uppe hela natten för att läsa och därför inte kan fungera som vanligt dagen därpå.
Wow!! En sån spännande historia vi har här!! Håkan Mattson har skrivit en bok med ett driv som sannerligen inbjuder till sträckläsning. Likaså bokens tämligen korta kapitel gör den till en riktig bladvändare. "Bara ett kapitel till", detta är en sån bok. Apropå kapitlen, de är riktigt snyggt utformade.
Jag som är intresserad av historia tilltalas av berättelsens historiska vingslag som genomsyrar handlingen. Bokens miljöbeskrivningar är så målande att jag har befunnit mig på resande fot under några timmar, i olika tider och på flera platser i Europa. Så himla spännande och omtumlande. Jag har fått inspiration till framtida resor, framför allt vill jag resa till Prag och besöka Klementinum, detta storslagna och vackra bibliotek. Det vore något att uppleva i verkligheten!! Reliken bjuder på spänning från första till sista sidan och väcker verkligen fantasin. Jag upplever huvudkaraktärerna som sympatiska och jag vill gärna träffa dem igen. Kanske Leffe får vara med lite mer i nästa bok? Reliken får ☕☕☕☕ ➕ en rejäl påtår som tenderar att bli snudd på en femte ☕.