Grön i köket : världens godaste grönsaksrätter för unga kockar

Bok av Johanna Westman
Grön i köket är en hyllning till grönsakerna. Alla fantastiska råvaror som gror och växer i vår gröna värld, från små, fina söta ärtor till mulliga, gulliga blomkålshuvuden. Det är också en guidebok till världens alla spännande grönsaksrätter. I Indien gör man till exempel ljuvligt doftande Palaak Paneer av sin spenat, medan man i Thailand blandar ner den i en Pad Thai, och i Italien gör man lasagne på samma grönsak. Det finns så mycket gott att upptäcka om man lämnar sitt eget lilla grönsaksland. "Grön i köket är inte en vegobok, eller en bok för att få barn att bli veganer. Jag vill bara dela med mig av den kärlek jag har till naturens bästa råvaror hur man kan variera och förädla dem så de blir på riktigt världsgoda!" Boken innehåller runt 100 recept på soppor, pastarätter, grönsaker som tillbehör, grönsaker i bakverk, och även goda efterrätter med frukt i. Dessutom får man en hel del tips och råd på hur man kan tänka med tillagning av grönsaker. Bilderna tagna av Ulrika Pousette är underbart vackra och Emilie Crispin Ekström har gjort en form som är rolig, innehållsrik och annorlunda. En fin, informativ men också rolig bok för barn från 10 år och uppåt.