Kost och hälsa, elevbok

Bok av Ingela Fredriksson
Kost och hälsa är ett heltäckande läromedel för kursen med samma namn. Läromedlet består av elevbok, lärarhandledning och lärarwebb. Kost och hälsa innehåller sju teman: Kostens och måltidernas betydelse för hälsan Näringslära, livsmedelskvalitet och tillagning Betydelsen av fysisk aktivitet och vila Hygien, smitta och smittspridning Allergier och behov av specialkost Idrott och kost Kritisk granskning av information från olika källor Kost och hälsa är ett pedagogiskt utformat läromedel med tydlig koppling till kursens centrala innehåll. Boken resonerar kring ämnen som motion och vila, hur kost och hälsa samverkar, livsmedelskvalitet och näringslära samt attityder och värderingar kring kost och hälsa. Kost och hälsa besvarar frågor som: Hur förändrar man vardagen för att få bättre hälsa? Hur hanterar man allergier och olika typer av kost? Vad innebär hygien för hälsan? Vilka behov av specialkost kan finnas? Kost och hälsa i korthet: * består av elevbok, lärarhandledning och lärarwebb * har en tydlig koppling till kursens centrala innehåll * resonerar kring ämnen som motion och vila, hur kost och hälsa samverkar, livsmedelskvalitet och näringslära samt attityder och värderingar kring kost och hälsa