Bartender Kursbok i barteknik
Bok av Lajla Johansson
Drinkrecept och drycker är likadana i hela världen, därför finns det alltid ett behov av en bartender med grundläggande yrkeskunskaper i ämnet.
Läs mer
Bartender ger kunskaper som en nybörjare bakom bardisken behöver såsom termer, teknik, garneringar, prissättning, kassarutiner, klädsel och hygien samt lagar och bestämmelser.
Boken innehåller också fakta och kuriosa om spritsorter som är vanliga på restauranger i Sverige samt ett hundratal recept på klassiska drinkar med och utan alkohol.
Innehållet motsvarar Hotell- och restaurangprogrammets kurs Barteknik 50 p, men boken är också användbar för den som går någon annan bartenderutbildning eller är intresserad av att veta mer om en bartenders arbetsuppgifter.
Bartender är rikt illustrerad med färgfoton.
Om författarna
Författaren Lajla Johansson har arbetat som bartender i femton år. Hon undervisar på Victors Bartending Academy i Malmö, driver en barkonsultfirma och har skrivit och medverkat i andra böcker om drycker och drinkar.