Kål : lättlagade och goda hälsobomber

Bok av Anna-Britta Ståhl
Kål - en mirakelgrönsak! Kål är både billigt och nyttigt. De kryllar av antioxidanter, stabiliserar blodsockret och sänker kolesterolet. Dessutom är de kalorisnåla. Kål har alltid varit en livlina i kristider och förknippas ofta med fattigdom. Men nu gör de färgstarka kraftpaketen comeback som friskfaktorer i tiden. Bevis finns i studier som visar att kål kan förebygga diabetes, vissa cancerformer och hjärt- och kärlsjukdomar. Den kallas supergrönsak och toppar listan över mat som motverkar för tidigt åldrande, s k anti aging-food. Boken innehåller: moderna och smakrika recept med broccoli, grönkål, rödkål, vitkål, spetskål, savoykål, blomkål, brysselkål, svartkål och kålrabbi vintips i kombination med kålrätter senaste nytt inom forskningen praktiska råd om förvaring, koktider och huskurer Anna-Britta Ståhl har tidigare utkommit med Tryckkoka maten - smakrikt på minuten.