Fredagskockens helgmenyer : trerättersmiddagar med vintips
Bok av Mattias Larsson
Lär dig hemligheterna bakom en riktigt lyckad middagsbjudning! Fredagskocken lär dig proffstipsen från restaurangvärlden som verkligen låter dig slappna av och njuta av maten och sällskapet. Här får du 12 välkomponerade trerättersmenyer för alla tillfällen, enkla att laga och att förbereda i tid - men som kommer att slå gästerna med häpnad! Det är underbart gott, elegant och med det lilla extra! Därtill får du förslag på viner som tar måltiden till ännu högre höjder - allt för att garantera den perfekta festen.
Här är exempel på några av de härliga menyerna:
* Kronärtskockskräm med vita bönor, torkad prosciutto, dill, olivolja, krutonger och parmesanost
* Torskrygg med buljong av pumpa, zucchini och fänkål samt pumpamajonnäs
* Stekta äppelringar med varma havresmulor, kanelglass och honung
* Hackad kalvråbiff med betor, kapris, parmesanost och surdegschips
*"Öppen" lasagne med brynt abborre, sauterad färsklök, gräddglaserade kantareller, parmesanost och citronolja
* Vit choklad- och getostcheesecake med hallon
* Krabbplättar med gräddfil och Kalixlöjrom
* Rådjursrygg med brynt svamp, blomkålskräm och råraka
* Brie de Meaux med kryddbakat äpple och crostini