Den tekniske kocken och 7 riktiga kockar - Den tekniske kocken förklarar kockelitens bästa recept och tricks

Bok av Per-Olof Hegg
Innehåll: Jan Hedh - en grundkurs i bakverk och choklad Hur man jäser bullar blixtsnabbt. Wienerdeg och smördeg är teknologiskt fascinerande. Ganache är tryffel och chokladmousse på nytt sätt. Anders Vendel - "Slow cooking" och gravning vid annorlunda temperatur. Vakuumbehandling eller "infusion" ger spektakulära grönsaker. Martin Hansen - Vill ni tävla i Årets Kock kan ni börja med helstekt marulk och fortsätta med smörbakad anka. Rödbetsglass är exempel på "smakmäkling". Thomas Drejing - Enkla och delikata kålrecept och magi med morötter. Så kan man förbättra den offentliga maten. Stefan Holmström - mjölkens mysterier Ostkaka och kalvdans, efterrätter i modern tappning. En traditionell gåsmeny avslutas med ljuvlig äppelkaka. Kalle Bengtsson - Fantastiska skaldjursvarianter med havskräfta, bläckfisk, sjöborre, ostronemulsion, tempurafriterade klor och umamibuljong. Titti Qvarnström - Tårtbottnar, vaniljkräm och mördeg som inte kan misslyckas. Räkchips att överraska med på lördagskvällen.