Godisboken : recept, nostalgi och historia
Bok av Annika Mogensen, Anna Emilia Lundgren
Det godaste godiset gör du själv!
Godis är gott, vackert och roligt - helt oemot ståndligt enligt många av oss. Vi äter godis vid en mängd tillfällen - biobesöket, lördags utflykten med barnen, kalaset och dessutom vid olika högtidsdagar. Det är också en upp skattad present att ta med när man går bort - även till vuxna.
I Godisboken får du en lång rad användbara, härliga re cept på olika slags godis - choklad, kola, karameller, nougat, knäck med mera - som vem som helst kan göra hemma i sitt eget kök. För det är ju så att mycket av det godis som vi köper innehåller en hel del olika onyttiga och onödiga tillsatser. Om du gör ditt godis själv har du full koll på vad du stoppar i dig.
Dess utom får du historia och fakta om godis och olika ingredienser.
ANNA EMILIA LUNDGREN job bar som konditor på Chokladfabri ken i Stockholm. ANNIKA MO GENSEN är matskribent och har skrivit flera matböcker. ANN-SOFI ROSENKVIST är fotograf
med flera utställningar och böcker i bagaget.