Michels vita viner : ett friskt och fräscht vitt, tack!
Bok av Michel Jamais
Efter Michels Vin & Mat, Ost & Vin och Öl
& Mat är det så dags för de vita vinerna.
I Michels Vita Viner presenteras ett antal viner som
kostar från lite till väldigt mycket.
Gemensamt är att de fi nns tillgängliga i många butiker
och restauranger i Sverige.
De har valts ut genom noggrant arbete, byggt på åratal av
provningar och producentbesök världen över.
Syftet med boken är inte att vara vare sig heltäckande eller
rättvis. Men den ska förmedla engagemanget i den goda
smaken.
Michel Jamais - En av Sveriges ledande auktoriteter i
vinkunskap och konsten att kombinera mat och vin.
Michel har en gedigen bakgrund som kock och sommelier
och är idag verksam som föreläsare, utbildare och vinskribent.
Han leder kurser på Restaurangakademien och
anlitas fl itigt som föreläsare på restauranghögskolan
Grythyttan.
Senast aktuell med Michels Öl & Mat. Han har även setts
i sin TV-serie, Cornucopia, i TV3 och TV8. I TV4 kommer
Smakresan dessutom att gå i repris och nya avsnitt har
spelats in.
Av de böcker han gett ut hos Grenadine har både
'"Michels Vin & Mat" och "Michels Ost & Vin" prisbelönats
av Grythyttans Måltidsakademi som årets bästa böcker i
sina klasser; Bästa kombination av mat och dryck respektive
Bästa bok om ost.