Resmål
Bok av Rikard Nilsson
Tillsammans med Storstockholms Lokaltrafik har Rikard Nilsson och Hans Christiansen producerat en kokbok som innehåller över 30 restauranger från Storstockholms län, med tre recept från varje restaurang samt presentation av restaurangen. Totalt över 100 recept. Även tre "kändisar" medverkar, Kjell Bergqvist, Martin Björk och Kristin Kaspersen, samt två resenärer som visar sina favoritställen. Hans Christiansen är välkänd fotograf och skribent, främst från bilbranschen, och Rikard Nilsson är kock från Torekov som bl.a. var med i programmet "Mitt i maten". Rikard erövrade Gastronomiska Akademiens Silvermedalj, Årets Kock 1991 och har varit med i Kocklandslaget. Han blev Europamästare 1998 och Nordisk mästare 1996.
Det är en unik samling recept från många av Stockholms läns bästa kockar, vilket aldrig har gjorts förut. Restaurangerna är subjektivt utvalda för sina olika egenskaper.
Till varje restaurang finns adress, telefon och hemsida samt massor med annan intressant information. Dessutom redovisar vi hur man åker dit med SL.
Låt bilen stå hemma och bli miljövänlig, samtidigt som du upplever bra mat och dryck i god miljö med dina bästa vänner. Boken innehåller också picknickmat med tillhörande recept samt en lång lista med förslag på trevliga kaféer att åka till.