Livsmedelsmagi

Bok av Anders Schultz
Varför kan viss mat orsaka cancer? Vad gör trenddieterna med våra kroppar? Vilka kemiska reaktioner äger rum i kroppen när du äter? Är antioxidanter verkligen så bra som de verkar? Få ämnen tilldrar sig så stort intresse som vad vi äter. Nya diet- och bantningskurer utlovas så gott som dagligen på löpsedlarna. Men hur ser egentligen kunskapen ut om kroppens sätt att tillgodogöra sig livsmedel? Livsmedelsmagi handlar om det som händer i våra kroppar när vi äter olika typer av mat. Med ett levande språk och glimten i ögat utforskar Anders Schultz vetenskapen bakom det vi tror att vi vet om mat. Han undersöker de senaste rönen om allt från dieter till vitaminer och cancerogena födoämnen, och ger en lättbegriplig och samtidigt underhållande bild av det som händer när vår kropp tar hand om maten vi äter. Med 30 innovativa recept från stjärnkocken Pontus Frithiof.