No waste, just taste
Bok av Karin Sundgren
Vinnare av Gourmand Awards
Följ med på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan du nu minska ditt eget matsvinn och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.
Gazpacho, picklade grönsaker, räksoppa och makaronilåda i bokens 30 recept varvas middagsrätter med tillbehör, och utmynnar i en trerättersmiddag som imponerar även på finsmakare. Här visar kocken Karin Sundgren hur du kan förvandla överblivna råvaror till en kulinarisk upplevelse. Med änden av en lök, krokiga morötter eller ett nytt användningsområde för kräftskal skapas nya och nygamla rätter till ett lägre pris för både dig och vårt klimat.
NO WASTE, JUST TASTE är en vacker och inspirerande kokbok som visar hur enkelt och gott det kan vara att minska matsvinnet på individnivå. Utan pekpinnar eller förmaningar uppmuntras vi till att ta till vara på alla delar av råvarorna utan att kompromissa med smaken.
No waste just taste är en kokbok som är helt rätt i tiden. Med sin bok visar författaren hur man med små och enkla insatser kan minska sitt matsvinn. Genom att experimentera och våga gå utanför de vanliga stigarna kan man hitta nya goda favoriter. Boken är inspirerande och jag gillar författarens sätt, som är inbjudande och helt utan pekpinnar. Istället visar Karin på alla möjligheter som finns. Jag har varit för lat tidigare och använt köpt och färdig buljong men efter jag testat Karins recept på grönsaksbuljong så kommer det bli mer hemmagjord buljong framöver. Det var ju enkelt och smaken blev så mycket godare än de färdiga buljongerna. Jag har bara testat en bråkdel av recepten än så länge, men de jag testat har gemensamt att de är väldigt goda och recepten är enkla och tydliga att följa. Boken har snygg layout och bilderna i boken är fräscha och fina och de väcker ett sug efter att testa alla recept i boken. No waste just taste rekommenderas varmt till alla som vill få tips på hur man kan minska sitt matsvinn!