Rosévin Historien, vinerna & maten därtill

Bok av Anders Melldén
Detta är första boken i sitt slag om rosévin. Här följer vi rosévinet från begynnelsen till dagens moderna trender och tekniker. Den förklarar hur ett rosévin tillverkas samt vilka faktorer som påverkar både smak och färg. Dessutom presenteras 30 goda tilltugg och maträtter med utförliga recept som passar rosévinet. I boken guidas läsaren också bland 151 provade roséviner och roséchampagner. Författaren Anders Melldén är sommelier och journalist med vinet i fokus. Han är provningsledare, föreläsare och vinredaktör på klassiska mat- och dryckesmagasinet Gourmet, samt en av Sveriges främsta rosévinsexperter. "Ett trendtecken i tiden är också att Sverige, lagom till sommaren, har fått sin första bok om rosévin. I den 175-sidiga boken presenterar han 151 provade roséer och berättar om hur denna trendiga vinstil en gång kom till." Mikael Mölstad, SvD "Äntligen finns en bra bok om rosévin! Den är dessutom svensk och utgår från svenska förhållanden och sortiment, vilket gör den inte bara underhållande och lärorik utan också användbar." Håkan Larsson, vinskribent "Boken är 180 sidor njutning för både ögat och gommen. Språket är elegant och lättläst. Inga krångligheter eller pretentiös svenska. Nej det är mer flärd utan snobbighet som äldre vinlitteratur ibland kan vara tyngd av." Anders Levander, DinVinguide.se