Två hjärtans karameller
Bok av Sofia Fritzson
Micke trivs i det lilla bolaget Karlssons konfektyr där han får koka fudge. Lagom till den hektiska perioden med julmarknader och långa dagar dyker Ellinor upp från ingenstans. Ellinor har fått ärva bolaget från sin far som nyligen har gått bort och det visar sig att bolaget är allt annat än lönsamt. Ska Micke kunna behålla sitt jobb och vinna Ellinors hjärta behöver han vända trenden.
Om du gillar julen, kärlek och att läsa, då är detta en bok för dig. Denna bok tar dig igenom frustration, känslor och det härliga med julen.
Boken handlar om de tre systrarna Ellinor, Hillevi och Allis som ärver sin pappas tillgångar när han dör. Deras pappa har gjort ett flertal investeringar i olika företag som de inte har vetat om tidigare och nu är frågan om de ska ha kvar sina delägarskap eller om de ska sälja sina andelar.
En investering som deras pappa har gjort är i det lilla familjeföretaget Karlssons Konfektyr. Ingen förstår dock varför han har gått in med pengar i företaget då det är allt annat än en lönsam affär. Systrarna bestämmer sig för att kolla upp företaget närmare för att ta reda på hur det egentligen ligger till och få reda på sanningen bakom sin pappas märkliga investering.
Det är då som Ellinor träffar Micke, ägaren av företaget. Han är en bakåtsträvande ensamvarg och är allt annat än samarbetsvillig. Ellinor kommer med flera förslag på hur de kan utveckla företaget och expandera verksamheten för att den ska bli mer lönsam, så att systrarna ska behålla sin investering. Men Micke är inte intresserad av att lyssna på hennes förslag. Han vill ha det som det alltid har varit, han vill värna om hantverket som hans mamma har lärt honom och han riskerar därmed att de tre systrarna ska sälja företaget.
I Ellinors kamp att få Micke att förstå, tänds en annan gnista mellan dem och kärlek uppstår. Samtidigt har Ellinors systrar bestämt sig för att de ska sälja sin del av företaget eftersom Micke inte vill samarbeta. Ska Ellinor lyckas övertala Micke att förändra verksamheten och är det verkligen en god idé att blanda ihop känslor och affärer?
Författaren Sofia Fritzson har i den här boken lyckats fånga frustration, kärlek och julkänsla. Hon beskriver miljöer på ett fantastiskt sätt och man blir sugen på att smaka den fudge som Micke tillverkar. Jag hade önskat mer bakgrund om företaget Karlssons Konfektyr, lite mer historia om när det startades och hur det har utvecklats.
Boken handlar om de tre systrarna Ellinor, Hillevi och Allis som ärver sin pappas tillgångar när han dör. Deras pappa har gjort ett flertal investeringar i olika företag som de inte har vetat om tidigare och nu är frågan om de ska ha kvar sina delägarskap eller om de ska sälja sina andelar.
En investering som deras pappa har gjort är i det lilla familjeföretaget Karlssons Konfektyr. Ingen förstår dock varför han har gått in med pengar i företaget då det är allt annat än en lönsam affär. Systrarna bestämmer sig för att kolla upp företaget närmare för att ta reda på hur det egentligen ligger till och få reda på sanningen bakom sin pappas märkliga investering.
Det är då som Ellinor träffar Micke, ägaren av företaget. Han är en bakåtsträvande ensamvarg och är allt annat än samarbetsvillig. Ellinor kommer med flera förslag på hur de kan utveckla företaget och expandera verksamheten för att den ska bli mer lönsam, så att systrarna ska behålla sin investering. Men Micke är inte intresserad av att lyssna på hennes förslag. Han vill ha det som det alltid har varit, han vill värna om hantverket som hans mamma har lärt honom och han riskerar därmed att de tre systrarna ska sälja företaget.
I Ellinors kamp att få Micke att förstå, tänds en annan gnista mellan dem och kärlek uppstår. Samtidigt har Ellinors systrar bestämt sig för att de ska sälja sin del av företaget eftersom Micke inte vill samarbeta. Ska Ellinor lyckas övertala Micke att förändra verksamheten och är det verkligen en god idé att blanda ihop känslor och affärer?
Författaren Sofia Fritzson har i den här boken lyckats fånga frustration, kärlek och julkänsla. Hon beskriver miljöer på ett fantastiskt sätt och man blir sugen på att smaka den fudge som Micke tillverkar. Jag hade önskat mer bakgrund om företaget Karlssons Konfektyr, lite mer historia om när det startades och hur det har utvecklats.