Liknande böcker
Den hemlige kocken
Bok av Mats-Eric Nilsson
"Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik" av Mats-Eric Nilsson handlar om det okända fusket med maten. I denna granskning går författaren igenom vanliga livsmedel och de tillsatser som ingår. Dessutom ingår en lista med 320 vanliga e-nummer samt tips på hur man kan äta säsongsbaserat.
Denna bok skildrar det utbredda fusket med mat. Journalisten Mats-Eric Nilsson granskar matindustrin där tillsatser och substitut ingår i var och varannan matvara. Boken öppnade ögonen hos många svenska konsumenter och startade en debatt om e-nummer och marknadsföring av livsmedel.
Den hemlige kocken kan hjälpa konsumenter att bli lite smartare och mer medvetna om livsmedel. Författaren granskar olika livsmedel som vi sätter i oss till vardags. Bara för att det marknadsförs som "naturligt" eller "hälsosamt" betyder det inte att det är det i verkligheten. Detta gäller inte bara skräpmat utan det gäller de flesta produkterna i den lokala matbutiken. Det är en informativ bok som även innehåller en lista med 50 olika livsmedel, 320 olika e-nummer samt en säsongskalender med tips om hur vi kan äta säsongsbaserat.
Denna bok är skickligt skriven. På ett pedagogiskt sätt beskriver författaren om hur matfusket påverkar vad konsumenterna stoppar i sig. Det är lätt att bli lurad av matjättarnas påkostade marknadsföringskampanjer, men efter att ha läst denna bok är jag mycket mer kritisk och gör informerade val, så gott jag kan.
Den hemlige kocken kan hjälpa konsumenter att bli lite smartare och mer medvetna om livsmedel. Författaren granskar olika livsmedel som vi sätter i oss till vardags. Bara för att det marknadsförs som "naturligt" eller "hälsosamt" betyder det inte att det är det i verkligheten. Detta gäller inte bara skräpmat utan det gäller de flesta produkterna i den lokala matbutiken. Det är en informativ bok som även innehåller en lista med 50 olika livsmedel, 320 olika e-nummer samt en säsongskalender med tips om hur vi kan äta säsongsbaserat.
Denna bok är skickligt skriven. På ett pedagogiskt sätt beskriver författaren om hur matfusket påverkar vad konsumenterna stoppar i sig. Det är lätt att bli lurad av matjättarnas påkostade marknadsföringskampanjer, men efter att ha läst denna bok är jag mycket mer kritisk och gör informerade val, så gott jag kan.