Familjen Morelli
Bok av Per Schlingmann och Karl Ljung
Denna feelgoodroman är om Stella Morelli och hennes dröm om att starta en egen restaurang. Stella har sina rötter i Toscana. Här finns familjen, kärleken, vinet, råvarorna och livet. Vardagen finns i Stockholm. En dag dyker möjligheten upp att öppna en egen restaurang. Vägen dit visar sig snart vara betydligt mer komplicerad än vad hon trodde. Istället för kvalitativ mat och respekt för hantverk handlar det om bekräftelse och prestige.
Familjen Morelli är en gastronomisk feelgoodroman full av smaker, dofter och magiska matupplevelser.
Efter en lång tids frånvaro återvänder Stella Morelli till sitt älskade Toscana. Där möter hon kärleken, familjen, råvarorna, vinet och döden.
Tillbaka i Stockholm återgår livet till vardagen. Ända tills hon plötsligt får hon den chans hon drömt om. Att öppna en egen restaurang. Men vägen dit blir svårare än hon kunnat föreställa sig. Kampen för hantverk, tradition och ursprung ställs mot innefolkets behov av yta, likes och bekräftelse. För att lyckas behöver hon hjälp av sin bror som är en stjärnkock i New York. Men kommer han ställa upp? Och vågar hon låta kärleken till maten segra?
Jag var lite osäker när jag började läsa boken. Om detta var en bok för mig. Efter några kapitel var jag fast i dess handling och att få följa Stellas och Marios resa att öppna Miss Stella i Stockholm.
Det är stort fokus vid mat och vin och smaken av båda, mer än att gå in på djupet i relationerna mellan personerna i boken. För det finns massa spännande trådar jag hade velat veta mer om: Stella och hennes mammas relation, vingården i Toscana - vad händer och sker med den?
Det är tur att det finns recept på en del av rätterna i boken längst bak, för man blir både lite hungrig och inspirerad till att prova sig fram i köket själv.
Efter en lång tids frånvaro återvänder Stella Morelli till sitt älskade Toscana. Där möter hon kärleken, familjen, råvarorna, vinet och döden.
Tillbaka i Stockholm återgår livet till vardagen. Ända tills hon plötsligt får hon den chans hon drömt om. Att öppna en egen restaurang. Men vägen dit blir svårare än hon kunnat föreställa sig. Kampen för hantverk, tradition och ursprung ställs mot innefolkets behov av yta, likes och bekräftelse. För att lyckas behöver hon hjälp av sin bror som är en stjärnkock i New York. Men kommer han ställa upp? Och vågar hon låta kärleken till maten segra?
Jag var lite osäker när jag började läsa boken. Om detta var en bok för mig. Efter några kapitel var jag fast i dess handling och att få följa Stellas och Marios resa att öppna Miss Stella i Stockholm.
Det är stort fokus vid mat och vin och smaken av båda, mer än att gå in på djupet i relationerna mellan personerna i boken. För det finns massa spännande trådar jag hade velat veta mer om: Stella och hennes mammas relation, vingården i Toscana - vad händer och sker med den?
Det är tur att det finns recept på en del av rätterna i boken längst bak, för man blir både lite hungrig och inspirerad till att prova sig fram i köket själv.