Familjen Morelli
Bok av Per Schlingmann och Karl Ljung
Denna feelgoodroman är om Stella Morelli och hennes dröm om att starta en egen restaurang. Stella har sina rötter i Toscana. Här finns familjen, kärleken, vinet, råvarorna och livet. Vardagen finns i Stockholm. En dag dyker möjligheten upp att öppna en egen restaurang. Vägen dit visar sig snart vara betydligt mer komplicerad än vad hon trodde. Istället för kvalitativ mat och respekt för hantverk handlar det om bekräftelse och prestige.
Familjen Morelli beskrivs bäste med en gastronomisk feelgoodroman. Intressant till en början att läsa många och långa beskrivningar hur mat och dryck kan upplevas och smaka, men lite enahanda i längden då allt smakar fantastiskt gott och mycket. Själva berättelsen om de två syskonen Morelli, som går i sin familjs fotspår och jobbar med mat på lite olika sätt, är tyvärr ytlig och går aldrig på djupet. Men det skildrar verkligen hur det ytliga jetsetlivet är sett utifrån, inte inifrån karaktärerna.
Men det är lite annorlunda underhållning och nöje för stunden.
Men det är lite annorlunda underhållning och nöje för stunden.