Pirog
Mat
Piroger är enkelt att tillaga och är mångsidig maträtt. Fungerar som lunch, middag eller mellanmål, kan ätas både varm och kall samt går hem hos barn som vuxen. Dessutom kan du enkelt variera både deg och fyllning.
Vill du göra en nyttigare och mer mättande deg kan du byta ut en del eller hela mjölmängden mot fullkornsmjöl. Eller så kan du ta det ett steg längre och använda proteinrika kikärter, linser eller bönor (måste ha varit blötlagda och kokta innan eller köp färdiga vetja på burk/tetra).
Tänk på att du kan variera fyllningen också utefter vad som du har hemma i skåpen. Passa på och gör en kylskåpsrensning så kommer du att spara på både plånbok och miljö. Använd små slattar och burkar med rester, en skrumpen paprika och en vissen purjolök. Har du rester som inte går ihop smakmässigt? Låt dem bli fyllning i olika piroger. Då blir det verkligen variation på denna maträtt och kanske upptäcker du en ny favoritfyllning.
Vill du göra en nyttigare och mer mättande deg kan du byta ut en del eller hela mjölmängden mot fullkornsmjöl. Eller så kan du ta det ett steg längre och använda proteinrika kikärter, linser eller bönor (måste ha varit blötlagda och kokta innan eller köp färdiga vetja på burk/tetra).
Tänk på att du kan variera fyllningen också utefter vad som du har hemma i skåpen. Passa på och gör en kylskåpsrensning så kommer du att spara på både plånbok och miljö. Använd små slattar och burkar med rester, en skrumpen paprika och en vissen purjolök. Har du rester som inte går ihop smakmässigt? Låt dem bli fyllning i olika piroger. Då blir det verkligen variation på denna maträtt och kanske upptäcker du en ny favoritfyllning.