Skillnadens skörd
Bok av Sara Bäckmo
Maten från Skillnadens Trädgård
I Skillnadens Trädgård växer 150 olika sorters grönsaker. Vissa ger skörd under vår och sommar, andra höst och vinter. Varje dag, året runt, finns mat att hämta i det ekologiska trädgårdsskafferiet. De senaste åren har matlagningen hos Sara Bäckmos familj förändrats i grunden skörden styr vilken mat som lagas just idag. En kreativ upptäcktsresa bland hemodlade råvaror har tagit matlagningen till nya nivåer. För det är när ett berg av nyskördad spenat ligger i stora korgar och bara väntar på att tillagas som vardagsmaten på riktigt blir en lustfylld utmaning.
I boken Skillnadens Trädgård lärde vi känna Sara som en passionerad odlare som nyfiket och egensinnigt revolutionerat vår syn på köksträdgården, ibland genom att göra helt tvärtemot vedertagna odlingsregler. I Skillnadens skörd får vi följa med Sara in i köket för att se hur nyskördade råvaror tas om hand, förvaras och blir till mat för hela familjen. Boken myllrar av favoritrecept på lättlagad vardagsmat proppfull av grönsaker, året om.
Återigen mycket fina bilder och inspirerande ord kring odling och självhushållning med allt möjligt från trädgårdslandet. Mycket recept i boken, vilket är bra då det tar avstamp i sådant som är skördeklart i just den perioden, eller som man inte har fantasi till att laga annat än det man alltid gjort av skörden. Redan fått användning av flera recept.