I den här boken har författaren Marita Conlon-Mckenna tagit sig an ett känsligt ämne som involverar många personer. Boken har flera huvudkaraktärer som berättar om händelsen som knyter dem samman från olika perspektiv. Händelsen har tre olika perspektiv och lika många huvudkaraktärer. Det är dels kvinnan Kate Cassidy som lever tillsammans med sin man sedan 25 år tillbaka, Nina Harris som alltid har gjort allt för sin familj och sedan hennes dotter Erin Harris.
De alla har mer gemensamt än man kan tro och det blir en känslomässig historia som Marita Conlon-Mckenna berättar. Jag tycker dock att hon tar sig an det på ett härligt sätt och jag gillar hur man får ta del av händelsen från olika perspektiv för att få större inblick och förståelse för hur det påverkar alla inblandade parter.
En enda risk är den tredje och sista delen i romance-serien av Simona Ahrnstedt. Boken har samma röda tråd som de tidigare två där passion, sex och kärlek står mycket i fokus. Simona är känd för att skriva välskrivna böcker med många och detaljerade sexscener, utan att det blir vulgärt.
Jag gillar hur hon beskriver bokens karaktärer och personligheter och att hon återigen gestaltar en stark och självständig kvinna med skinn på näsan.
Bokens huvudkaraktärer är Ambra och Tom som träffas ute i skogen i Norrbotten. Ambra är där på ett journalistjobb och Tom däremot är ärrad efter ett flertal händelser och hoppas på att tiden i Norrbotten ska ge honom hans flickvän tillbaka. När de två stöter på varandra uppstår en kemi dem emellan men det är något som saknas - tilliten.
Jag kan verkligen rekommendera den här boken till dig som gillar att läsa romance-feelgood. Boken är en bladvändare som man inte vill släppa.
Detta är uppföljaren till Det krävs tusen vackra ord. Återigen tar sig författaren an ett jobbigt ämne, om liv som inte blev som man hade tänkt sig och hur man hittar styrkan i det svåra.
Rose Marie berättar på ett verklighetstroget sätt både när det kommer till händelser, känslor och miljöer och man känner att detta kan verkligen vara taget ur vilket liv som helst.
Här får man följa de två huvudkaraktärerna Kristina och Vivianne. De två kvinnorna är totalt olika varandra men i svår sorg hittar de en vänskap och en styrka hos varandra som de kan dra nytta av. De båda går igenom samma sak men hanterar det på helt olika sätt och det är okej. Det finns olika sätt att sörja.
Pia Hagmar är i vanliga fall en väldigt uppskattad barn- och ungdomsförfattare och har många gånger blivit hyllad för sina många och långa bokserier om hästar.
I boken Kunde varit vi ger sig dock Pia på en ny målgrupp och en helt ny genre. Här vänder hon sig istället till vuxna och boken är en blandning av en roman och en psykologisk thriller.
Huvudkaraktär är Johanna som lever i Dalsland där hon planerar att påbörja ett nytt liv som journalist och renovera det förfallna torpet. Men ett barnmord får henne indragen på andra spår.
Detta är inte Pias bästa verk men ändå läsvärt.
Under två timmar är en riktig bladvändare och en härlig men ändå verklighetsnära feelgood-roman. Hanna Landahl har verkligen lyckats med att beskriva en alldeles vanlig vardag för en alldeles vanlig Svensson vilket gör att man kan känna igen sig.
Bokens huvudkaraktär är Staffan, vilket bara det är intressant att det är en man som har huvudkaraktären. Staffan har med åren tappat allt vad självförtroende heter och funderar mellan blöjbytena hur livet blev som det blev. Han bestämmer sig för att återfå sin forna glans och status.
Jag tror att de allra flesta kan känna igen sig i de frågeställningar som cirkulerar i Staffans huvud, oavsett om man är småbarnsförälder eller inte. Vi alla har nog någon gång ställt oss frågan varför livet blev som det blev och vem man egentligen är. Men finns det svar på de frågorna?
En enda natt är den första boken i en romance-serie av författaren Simona Ahrnstedt. Simona är en av Sveriges största författare inom denna genre och den här boken gör ingen besviken. Ahrnstedt lyckas beskriva heta sexscener utan att det blir för vulgärt samtidigt som hon tar upp viktiga ämnen som unga kvinnor kan stöta på i verkligheten. Till exempel Natalias kamp att visa att hon faktiskt är någon att räkna med trots att hon är ung och kvinna.
Bokens huvudkaraktär är just Natalia som är född in i en rik familj men ändå gör en egen karriär i finansbranschen. Hon slår sig fram och försöker ta en plats i familjeföretagets styrelse. Det blir inte lättare för henne när hon träffar David. En man som hon faller pladask för men som hennes familj inte verkar ha ett lika gott öga till.
Även om vissa ämnen är viktiga så går det inte att komma ifrån att bokens handling är väldigt ytlig, men absolut läsvärd!
Den här boken är den andra delen av tre i en romance-serie av Simona Ahrnstedt. Precis som den första boken så får erotiken en stor plats i boken samtidigt som man lyfter fram starka och självständiga kvinnor.
Bokens handling är fortfarande väldigt ytlig och det är stort fokus på utseende, kläder och pengar. Men som läsare dras man ändå in i berättelsen och fastnar i karaktären Isobels liv. Man vill inte lägga ifrån sig boken utan det är en riktig bladvändare och ingen skriver om kärlek och känslor som Simona gör.
Isobel är van att hantera katastrofer i sitt yrke som läkare men när katastrofen är ett faktum för den ideella organisationen som hon engagerar sig i vet hon inte hur hon ska hantera det. Hon ger sitt hopp till rikemansbarnet Alexander. Hon räknar med att det hela ska handla om pengar men när de väl träffas kan ingen av dem stå emot känslorna.
En sommar på luffen är en härlig och lättläst feel good-roman. Det är befriande att läsa om vanliga människor och deras vanliga liv, tankar och känslor. Boken är också väldigt inriktad på antika saker och retro vilket väcker en härlig nostalgisk känsla.
Handlingen utspelar sig, precis som titeln avslöjar, under sommaren och det är en bok man gärna tar med och sträckläser på stranden.
Bokens huvudkaraktär heter Anna-Lisa och hon drabbas av en smärre 30-årskris. Hon har nyligen brutit med sin pojkvän och kommer av en slump över idén om att spendera en sommar ensam på luffen. En upplevelse som kommer att ge henne många viktiga erfarenheter och som kommer att vara avgörande för vad hon ska göra härnäst i sitt liv.
Boken Bara lite till, som är skriven av Simona Ahrnstedt, är en romantisk feelgood-roman. Boken har en klassisk handling med en kvinna, Stella, i huvudrollen. Berättelsen i den här boken är inte unik på något sätt men den blir inte sämre för det.
Simona är väldigt duktig på att skriva om romantik och kan verkligen ta fram de rätta känslorna hos läsaren när hon beskriver kärlek och attraktion.
Boken handlar om Stella som förlorar allt som är meningsfullt för henne. Hon bor i Stockholm men under dessa omständigheter känner hon inte att hon kan vara kvar i den pulserande storstaden. Hon bestämmer sig för att åka till en liten stad i Skåne och bosätta sig på landet. Livet på landet bjuder på mycket mer än hon hade kunnat ana.
Simona är ingen nybörjare och det märks i denna bok. Hennes beskrivningar av känslor och relationer är verklighetstrogna och gör att man som läsare får en hög inlevelseförmåga.
Den här boken av Elin Eldestrand skulle kunna kategoriseras som en feel-good men ändå inte. Det är inte en typisk bok för den genren men på något sätt gillar man den ändå. Språket som författaren har valt att använda är lättsamt men eftersom boken utspelar sig på 1960-talet så förekommer också en del äldre ord och uttryck, något som jag bara tycker är charmigt i läsningen.
Elin ser till att boken hela tiden drivs framåt i ett bra tempo och det händer mycket märkliga ting. Det känns som att bokens huvudkaraktär Charlie hela tiden har en räv bakom örat och har någonting lurt på gång. Samtidigt finns det alltid en glimt av humor bakom allt som händer.
Boken handlar alltså om Charlie som hittar sin drömprins när hon är 20 år. Samtidigt blir hennes mamma tagen av polisen och hon måste försöka lösa situationen.