Hon & han är den andra delen av tre som handlar om Alicia och Andreas. De båda går på mellanstadiet med allt vad det innebär. Det är många känslor i omlopp, en önskan om att passa in och en önskan om att bli sedd.
I den första boken får läsaren uppleva allt genom Andreas ögon och känslor, den här andra delen skildrar istället allting från Alicias perspektiv. Man får läsa om hur Alicia slits mellan att passa in i det populära gänget i skolan och hur hon egentligen kan vara sig själv när hon är ensam med Andreas. Men Andreas är inte cool nog och istället låtsas Alicia att hon är tillsammans med en kille som heter Lucas.
Katarina fortsätter att skildra ungdomars liv på ett nära håll och kan beskriva känslor och händelser så detaljerat att man som läsare får en inlevelse i boken. Boken känns dessutom verklighetstrogen då de flesta känslor, händelser och intriger är sådana som skulle kunna vara direkt tagna ur det verkliga livet på mellanstadiet. Boken tar dessutom upp viktiga saker som att till exempel alla kanske inte är dem de utger sig för att vara på sociala medier och att det är lätt att skriva sådant som man egentligen inte vågar stå för.
Fixie växte upp i butiken Farrs som familjen äger tillsammans. Där spenderade hon all ledig tid tillsammans med sin pappa och när han går bort är det Fixie som tar över rodret. Det var självklart att det var hon av syskonen som skulle ta över driften av butiken då hon, precis som hennes smeknamn säger, är den som fixar saker och ser till att det blir gjort. Aldrig säger hon nej, vad det än må vara.
En helt vanlig dag får Fixie frågan om att passa en dator på ett café. Denna dag skulle sedan komma att förändra hela Fixies liv. Hon inte bara passade datorn från att bli stulen, hon räddade den även från att bli dränkt i vatten och bli förstörd. Datorns ägare blir givetvis mycket tacksam och lämnar ett handskrivet kvitto på en mugg där det står att han är skyldig henne en tjänst, denna är fri för Fixie att nyttja när hon än behöver den.
Förutom att styra upp butiken trasslar också hennes kärleksliv när hennes ungdomskärlek inte kan bestämma sig för vad han vill. Mitt i allt detta blir hennes mamma sjuk och bestämmer sig för att resa till sin syster i Spanien. Under den tiden ställs hela butikens framtid på spel och det är upp till Fixie att ordna det.
Sophie Kinsella är känd för sina romaner och denna gör ingen besviken. Det är en känslostorm utan dess like och man vill bara se hur det går för Fixie, om hon kommer att reda ut allting och alla pusselbitar ska falla på plats. Dock kan jag tycka att boken var något rörig i sin handling emellanåt och det var stundtals svårt att hänga med, kanske för de långa kapitlen.
Boken rekommenderas till alla vuxna och unga vuxna som gillar att läsa kärleksromaner.
Allt jag inte kan säga är författaren Emilies debututgåva och den är direkt inspirerad av hennes eget liv och kan klassas som en självbiografi. Detta är inte en helt sammanhängande bok då upplägget är lite annorlunda. Boken är nämligen uppdelad i olika essäer där varje essä handlar om en enskild händelse ur Emilies liv.
Essäerna har dock en röd tråd och det är att alla tar upp tabubelagda och känsliga ämnen. Allt som återberättas är sådant som författaren själv har upplevt varför man som läsare kommer väldigt nära inpå. Boken tar till exempel upp ämnet ofrivillig barnlöshet något som inte är helt enkelt att prata om. Men författaren skriver om dessa känsliga ämnen på ett ärligt, rått men respektfullt sätt. Emilie lämnar ut många privata detaljer och boken lämnar ingen läsare oberörd.
Angelika Lagermark och hennes syster arbetar båda som frisör på Gotland. Men de båda kvinnorna anser att deras uppdrag är så mycket större än att ge sina kunder en ny frisyr eller en ny hårfärg, de vill också att de ska hitta den stora kärleken. Medan Angelika försöker para ihop sina kunder på bästa tänkbara sätt börjar hennes eget förhållande med Magnus att bli allt mer ohållbart.
Ska hon lyckas reda ut det samtidigt som hon förmedlar kärlek på arbetet? Mitt i allt detta ska gammelmormor Amalias hus säljas och Angelika behöver vara där för att hjälpa till att rensa ut.
Men Amalia är inte den kvinna som Angelika har trott och sett upp till, i takt med att huset töms kommer det upp fler och fler hemligheter till ytan. Hemligheter som Angelika till en början har svårt att hantera då hela hennes barndom får en ny vinkel och allt som hon trodde att hon visste ställs på sin spets. Samtidigt som dessa omtumlande hemligheter kommer fram avslöjar också hennes Magnus sitt beroende och behöver vård för att hantera sin diagnos. Angelika slits mellan de som hon tycker om och vad hennes tid räcker till, men hon har i alla fall Magnus bror som hjälper till både på salongen och hemma. Utan honom hade livet varit så mycket tuffare även om man redan nu funderar på hur Angelika egentligen orkar med allt som hon tar sig för.
En otippad kärlekshistoria är en fristående bok i en serie om ödesgudinnan Angelika och den tar med läsaren på en berg- och dalbana utan dess like. Det händer något hela tiden och man tänker flera gånger att det inte kan komma mer. Men det gör det. Det är många gånger under boken som man tänker att Angelika ska backa ett steg, tona ner och inte lägga sig i så mycket. Hon är härlig men också lite besvärande med sin framfusighet.
Författaren Anna Jansson har i denna bokserie verkligen lyckats med att fängsla läsaren från början till slut. Man vill läsa mer, veta hur det går, hjälpa till och vara med. Anna har också lyckats att beskriva såväl personer och karaktärer som de olika miljöerna där boken utspelar sig.
Jag skulle rekommendera boken till de som vill läsa en händelserik bok där karaktärerna aldrig slappnar av och tar det lugnt, till de som vill läsa om härlig kärlek och komplicerade relationer.
Mellan sjukhusets väggar, på den avdelning där livet för de allra flesta börjar arbetar barnmorskan Cecilia Lund. Hon trivs som fisken i vattnet och ingen dag är den andra lik på förlossningen. Hemma i huset har hon en man som arbetar som fotograf och deras fyra gemensamma barn. Cecilia är mitt i livet och hon trivs med tillvaron.
Men en dag kommer en främling på besök och det vänder upp och ned på familjens trygga tillvaro. Samtidigt glider hon och John isär allt mer och Cecilia har plötsligt inte någon kontroll över situationen.
Katerina Janouch är en erfaren författare som lyckas leverera böcker till alla åldrar. Här har hon skrivit första delen om barnmorskan Cecilia Lund, en roman som vänder sig till vuxna. Katerina sätter ord på känslor på ett sätt som få kan göra, en förmåga som gör att läsaren genast blir involverad i bokens händelser.
Detta är en bok för hundälskaren. Eller julälskaren. Gillar du både hundar och julen så är det här verkligen en bok för dig. Bokens huvudkaraktär gillar dock varken julen eller hundar.
Charlie lever i London där hennes jobb är hennes allt, speciellt efter att hennes pojkvän plötsligt har dumpat henne för en annan. Han lämnar en konstig förklaring att kärlek är till för att ta slut och här tar deras slut. Dessutom så närmar sig julen, en högtid som Charlie inte har mycket till övers förs. Särskilt inte nu när hon inte har någon att fira den med.
När Charlie inte trodde att saker och ting kunde bli så mycket värre är hon nära att dö i sin säng när taket plötsligt rasar ner över henne.
Hon klarar sig mirakulöst med en hjärnskakning och några blåmärken men tillräckligt för att hon behöver sjukskrivas från jobbet. Lägenheten måste dessutom renoveras och hon får tillfälligt flytta ut.
Charlies mamma fixar så att hon kan bo hemma hos sin kusin Jez. Men Jez bor i en liten by på landet och driver dessutom ett hundpensionat. Charlie har ingen lust att för det första bosätta sig på landet och för det andra bo ihop med flera hundar. Men hon har inget val.
Efter några dagar blir Charlie dessutom lämnad ensam att ta hand om hundarna på pensionatet och helt plötsligt har en hund stulits, två alpackor flyttat in, Charlie har blivit förälskad och dessutom upptäckt att hundar kanske inte är så tokiga ändå.
Natalie har skrivit denna bok med en stor dos humor när man får följa Charlie och hur hon motvilligt tar sig an både hundar, alpackor och julen. Man får verkligen följa med in i huvudet på huvudkaraktären och får ta del av alla hennes tankar, kommentarer och små vita lögner. Dessutom får man följa hennes resa från en storstadstjej till en tjej som uppskattar landets natur och dessutom hennes nyfunna fyrfotade vänner.
Boken är en härlig feelgood-roman för unga vuxna och har ett lättsamt språkbruk. Vill du läsa en härlig bok med julkänsla så är det här boken för dig.
Lorna Cooks roman ”The Forbidden Promise” utspelar sig såväl i nutid som under andra världskriget. Som läsare får man följa huvudkaraktärerna Kate och Constance i deras medryckande livsöden. Kate är på jakt efter ett nytt liv som innehåller mer än glammiga pressfester, hårt jobb och dyra Londonhyror. Därför slår hon sig ned i Skottland. Här uppdagas en familjehemlighet som berör Constance och Kates arbetsgivares släkt.
Parallellt med Kates berättelse får läsaren följa Constance historia. Lorna Cook beskriver, med hjälp av Constance, hur livet som ung kvinna i en familj av hög social klass är allt annat än äventyrlig. Constance drömmer om ett annat liv. Men så en sen kväll så störtar ett stridsplan i sjön utanför Constances familjs herrgård. Constace liv kommer aldrig mer att bli sig likt efter denna ödesdigra kväll.
Lorna Cook har skrivit en spännande och medryckande historisk roman om hur det är att vara ung kvinna under såväl 1940-talet som 2000-talet. Boken är lättläst och passar den läsare som tycker om att läsa så kallade chic-lit böcker och kärleksdramer och mysterier. Handlingen är intressant, även om det är lätt att gissa hur boken kommer att sluta.
Om du gillar julen, kärlek och att läsa, då är detta en bok för dig. Denna bok tar dig igenom frustration, känslor och det härliga med julen.
Boken handlar om de tre systrarna Ellinor, Hillevi och Allis som ärver sin pappas tillgångar när han dör. Deras pappa har gjort ett flertal investeringar i olika företag som de inte har vetat om tidigare och nu är frågan om de ska ha kvar sina delägarskap eller om de ska sälja sina andelar.
En investering som deras pappa har gjort är i det lilla familjeföretaget Karlssons Konfektyr. Ingen förstår dock varför han har gått in med pengar i företaget då det är allt annat än en lönsam affär. Systrarna bestämmer sig för att kolla upp företaget närmare för att ta reda på hur det egentligen ligger till och få reda på sanningen bakom sin pappas märkliga investering.
Det är då som Ellinor träffar Micke, ägaren av företaget. Han är en bakåtsträvande ensamvarg och är allt annat än samarbetsvillig. Ellinor kommer med flera förslag på hur de kan utveckla företaget och expandera verksamheten för att den ska bli mer lönsam, så att systrarna ska behålla sin investering. Men Micke är inte intresserad av att lyssna på hennes förslag. Han vill ha det som det alltid har varit, han vill värna om hantverket som hans mamma har lärt honom och han riskerar därmed att de tre systrarna ska sälja företaget.
I Ellinors kamp att få Micke att förstå, tänds en annan gnista mellan dem och kärlek uppstår. Samtidigt har Ellinors systrar bestämt sig för att de ska sälja sin del av företaget eftersom Micke inte vill samarbeta. Ska Ellinor lyckas övertala Micke att förändra verksamheten och är det verkligen en god idé att blanda ihop känslor och affärer?
Författaren Sofia Fritzson har i den här boken lyckats fånga frustration, kärlek och julkänsla. Hon beskriver miljöer på ett fantastiskt sätt och man blir sugen på att smaka den fudge som Micke tillverkar. Jag hade önskat mer bakgrund om företaget Karlssons Konfektyr, lite mer historia om när det startades och hur det har utvecklats.
Cecilia hade inte kunnat föreställa sig att hennes älskade hus skulle komma ut till försäljning, att hon bara skulle få träffa sina barn varannan vecka och att relationen med John skulle ta slut. Men efter hans otrohet hittar de aldrig tillbaka till varandra och Cecilia måste lära sig att leva ensam. Något som är allt annat än enkelt när man är van vid att det är liv runtom hela tiden.
Samtidigt har hon svårt att komma över Johns svek, hon slits mellan ilska och förtvivlan. På förlossningen är i alla fall allt sig likt och det är den tryggheten som Cecilia klamrar sig fast vid. Ska familjeterapi hjälpa John och Cecilia att hitta tillbaka till varandra så att Cecilia får tillbaka sitt älskade familjeliv?
Katerina fortsätter att skildra en medelålderskvinnas utmaningar på ett fantastiskt sätt. Man kan verkligen sätta sig in i Cecilia känslor, hennes ilska och hennes kluvenhet. En bok som verkligen kan rekommenderas.
I den här boken tar författaren Eli upp ett väldigt viktigt ämne som inte heller är något som man gärna talar högt om, nämligen ensamhet. Ensamhet kan verkligen förstöra en människa och man kan känna sig ensam även i en tvåsamhet.
Författaren har på ett fint sätt porträtterat ensamheten och känslorna kring den och väcker liv i karaktärerna. Hon återger också mycket detaljerade och bra miljöbeskrivningar.
Boken handlar om Malin och Erik som på varsitt håll upplever ensamheten. De börjar sedan brevväxla anonymt med varandra och de vågar öppna sig allt mer i sina brev. Sakta men säkert uppstår de känslor dem emellan, trots att de inte har träffats på riktigt.
Detta är en härlig feelgood där känslorna och miljöerna är verklighetstrogna men själva berättelsen är fiktiv.