Det här är en härlig och varm berättelse om två människor som är väldigt olika men som ändå har mer gemensamt än vad de trodde från början. Det är en berättelse om vänskap över generationer, om släktskap och om att möta det förflutna.
Jag tyckte mycket om dialogen, om miljöbeskrivningarna och de två huvudkaraktärerna! Det är så levande och konversationen mellan Noah och Michael är underhållande! Emma skildrar deras olika världar och hur de möts med mycket värme och kärlek.
Det här är en bok du måste uppleva, jag är väldigt glad att jag fick chansen att läsa!
Mimi träffar den charmige Cal när hon hälsar på sin pappa som är nyinflyttad i den lilla byn Goosenrook i Cotswold. Men deras första möte blir allt annat än romantiskt och hon åtrvänder till London för att satsa helhjärtat på karriären. Mimi inser att det nog inte kan bli något annat än vänskap mellan dem.
Jag gillar verkligen den här boken och hur Jill bygger upp sin berättelse. ”Kanske den här gången” är en berättelse om både djup sorg, glädje, vänskap och kärlek. Det är härliga karaktärer och miljöer som får mig att vilja åka dit. Det är en berättelse som väcker tankar, känslor och den gör mig glad. Jill Mansell kan skriva underbara berättelse helt klart och hon gör det med stor värme. Jag hoppas att fler av hennes böcker blir översatta till svenska.
Det finns vissa böcker jag slänger mig över när de släpps och Denise Rudbergs böcker är sådana böcker!
”Tio grisar nere” är den tionde boken i Elegant Crime serien om Marianne Jidhoff. I denna del får vi följa Marianne, Torsten och Augustine när de utreder en dödsskjutning på en krog i Stockholm. Det för minnet tillbaka till 1993 då Mariannes numera döda make Hans utredde en liknande skjutning.
Denise väver skickligt ihop dåtidens händelser med nutiden och vi får även lära känna Hans och få en bild över hur han och Marianne hade det i sitt äktenskap. Det tillför hela handlingen och historien väldigt mycket och man får en djupare inblick i Mariannes liv.
Boken är bra, spännande och en bladvändare. Dåtidens händelser påverkar nutiden och bit för bit får jag som läsare ledtrådar till hur allt hänger ihop. Som alltid tycker jag att Denise beskriver både miljö, personer och relationer på ett mycket bra sätt. Det är därför lätt att se handlingen framför sig i bilder.
Det är något med sättet som Denise skriver på som tilltalar mig. Som gör att jag inte kan släppa hennes böcker när jag väl börjat läsa. ”Tio grisar nere” är en av de bästa böckerna i serien om Marianne, Torsten och Augustine. Det är mer djup i den, ett djup som jag gillar.
Lyckost dig som ännu inte har läst!
”Jag ger det ett år” är en ungdomsbok om Millan som går på högstadiet och tycker att det mesta i livet är skit. Efter att hennes mormor dog känns det som om världen har rasat samman och hemma är det bara stökigt. Det enda som är bra är småsyskonen, kompisarna Ellen och Liv och att läsa, skriva och lyssna på musik. Men varje dag riskerar hon att avslöja hur det egentligen är hemma och det skapar ångest hos Millan.
”Jag ger det ett år” är en bok om syskonkärlek, vänskap och kärlek. Men det är också en bok om att ha en mamma som missbrukar och inte kan ta hand om sina barn.
Det är en tragisk bok, för att det här är verkligheten för många barn idag. Men boken visar även hur kärlek och att bli sedd när man behöver det kan dra upp en när livet är som värst. Det är en lättläst bok om ett väldigt svårt ämne och den kanske kan hjälpa något annat barn att våga be om hjälp. En stark, välskriven och gripande berättelse om Millan som berör mig.m både till tårar och till skratt.
Bokens rekommenderade läsålder är 9-12 år. Jag skulle inte sätta den här boken i händerna på min tioåring utan jag tycker snarare att den lämpar sig för ålderskategorin 12-15 år. Dels för att Millan går på högstadiet och för att hon träffar en kille som går på gymnasiet. Det känns som om boken passar bättre där än bland mina mellanstadieelever.
”Under samma himmel” är den fristående fortsättningen på ”I fikonträdets skugga”. Återigen får vi träffa Leo och Susanne som båda två försöker hitta tillbaka till sina liv, ett liv som kanske inte blev som det var tänkt. I denna bok står Leo i fokus och vi får hans perspektiv.
Camilla kan det här med feelgood. Berättelsen är levande och svår att lägga ifrån sig. Jag tycker att Camilla är bra att beskriva både miljöer och personer, det är målande och lätt att se det framför sig. Boken innehåller allt en feelgood ska innehålla - kärlek, intriger, missförstånd, vänskap och komplicerade relationer. ”Under samma himmel” är en berättelse med mycket värme och kärlek och den lämnar efter sig en mysig känsla och ett par frågetecken! Hoppas på ännu en uppföljare.
En underbar feelgoodfilm som jag har sett många gånger! En sådan där film man bara mår bra av att se!
Jag har läst ”Anteckningar från en orolig planet” av Matt Haig och hans ord och funderingar träffar mig rakt in i själen. Det är något med sättet som Matt Haig skriver på som tilltalar mig och han har seglat upp och blivit en av mina favoritförfattare. Hans bok ”Historieläraren” är en av mina absoluta favoritböcker.
”Anteckningar från en orolig planet” är en bok om vår uppkopplade värld och hur vi blir stressade av att ständigt vara tillgängliga och känna att vi måste vara uppdaterade. Det är en intressant bok, tänkvärd och den ger mig funderingar och tankar när jag läser. Han har satt tankar på mycket som även jag känner.
”Anteckningar från en orolig planet” är en personlig och viktig undersökning i hur man kan må bra i vår oroliga samtid. Boken är lättläst och välskriven och jag rekommenderar den varmt!
Elina har hemska syner, minnesluckor och lider av ångest utan att riktigt veta varför. Hon vill ha kontroll över sitt liv, inte vakna upp och vara på väg någonstans och inte veta vart. Det finns ett mörker inom henne som hon inte vill uppleva.
Samtidigt sker det ett makabert mord på en ung kvinna och det är startskottet för en lång utredning av liknande mord runt om i Stockholm. Mord som Elina har information om, information som bara ett fåtal känner till.
Charlottes debutroman är en spännande och obehaglig (lite för obehaglig för mig) historia. Det är spännande och komplexa karaktärer med en upplösning som jag inte hade kunnat förutse. Boken är välskriven och tempot högt! Det är en bra debutroman. Väl värd att läsa!
En av de bästa filmer jag har sett är Nyckeln till frihet. En film som håller en fast och som jag har sett många gånger. Nyckeln till frihet är en film jag inte tröttnar på! Det är bra skådisar, ett bra manus och oväntade vändningar som gör att intresset håller i sig hela vägen!
Jag älskade den här boken! Jenny har en förmåga att skriva så fängslade och med värme att det inte går att lägga undan boken när man väl börjat läsa. Underbara karaktärer och miljöer som beskrivs på ett väldigt målande sätt vilket gör att det känns som om det är mina vänner det handlar om.
Jag fattar tycke för Moa, och att få se henne utvecklas under berättelsens gång. Hur hon blir starkare i att stå upp för sig själv och det hon vill. Men jag fattar även tycke för de äldre karaktärerna i boken och vänskapen över generationer. Att boken dessutom pendlar mellan nutid och dåtid stärker historien och läsningen.
”Mitt hemliga liv“ är en gripande och varm berättelse med ett djup och allvar som tilltalar och berör mig. Det är en berättelse om hemligheter som påverkar oss mer än vad vi tror. Det här är feelgood när det är som bäst.