Med driv, finess och humor berättar Sofia Fritzson en lättsam berättelse med fantastisk omgivning. Miljön är en stor del i berättande och jag skulle gärna besöka hotellet och stugan där Karlssons Konfektyr kokar en oemotståndlig fudge. Jag får en ombonad och hemtrevlig känsla. Karaktärerna känns trovärdiga och jag tycker om dem redan från första sidan. Detta är en briljant söt karamell som man vill ska räcka länge. Boken gör mig glad och sugen på fudge.
Heidi Bjørnes har skrivit en roman om avslut och om nystart. Minas hus är knutpunkten för de karaktärer vi möter i berättelsen. Huset är en fristad. Karaktärerna får alla hjälp att på olika sätt bryta tystnaden. Huset blir en plats för att läka, bearbeta och finna ny glädje. Berättelsen lämnar mig med känslan av hopp, om man vågar och är öppen för nya bekantskaper. Miljöbeskrivningarna är tydliga och jag kan se de olika platserna framför mig när jag läser. Jag hade svårt att komma in i berättelsen, det behövdes flera kapitel för att lära känna karaktärerna och sedan hoppade kapiteindelning mellan dem.
Unga kvinnor i ny tappning. Det är vackert, vemodigt och stämningsfullt. Ett mästerverk som berör.
Filmen utspelar sig i slutet av 1800-talet. I centrum står de fyra systrarna March. Vi får följa dem i deras uppväxt och i relationer. Systerskapet är fokus men även kärleken och att våga följa sina drömmar. I en tid då kvinnor inte hade så många valmöjligheter och det var negativt att vara självständig.
Rollbesättningen är genial och det är starka tolkningar vi ser. De är som gjorde för att spela dessa karaktärer.
Två kvinnor som behöver en paus har rest till en by vid Marockos kust. Två kvinnor helt olika varandra. Men som av någon anledning kompletterar varandra och de har mer gemensamt än vad de båda anar.
En feelgood om att utforska livet och att inte vara rädd för nya möjligheter. Att vara öppen för intryck och avtryck från andra människor. Att våga ta steget till något osäkert och okänt och ha tilltro till att det blir bra till slut. Miljöbeskrivningar är härliga och jag känner värmen och dofterna från det Marockanska köket.
Johanna Schreiber skriver en roman om
en oplanerad graviditet och de känslor som följer Jacob och Linnea. De har precis träffats och vet egentligen inte ens vad de känner för varandra. Faktum är de känner inte ens varandra...
Jag skrattar och gråter när jag läser. Det är träffande, sorgligt, roligt och vardagligt. Pricksäkert vad det gäller relationer och olikheter. Det är med humor och värme som vi får följa alla karaktärernas krockar i värderingar, normer, uppväxt och erfarenheter. Känslan som jag får av boken är att det är dessa olikheter som gör att vi alla kompletterar varandra. Det berörde mig. I boken har Linnéa och Jacob egna kapitel och det ger bra flyt i läsningen.
Jenny Runesson har skrivit en riktigt bra spänningsroman som utspelar sig i Luxemburg.
Spänningen håller i sig i hela romanen och handlingen överraskar mig till sista sidan. Karaktärerna är trovärdiga och miljöerna väl beskrivna. Elsa som är tolk blir indragen i en mordutredning och hennes intuition och medmänsklighet gör henne farligt delaktig i en jakt på en mördare.
Skakande skildring av ett bestialiskt mord.
Detta är en katt och råtta lek, en mordgåta som ska lösas av polisen. Jag lägger pusslet, bit för bit. Det är inte förens de sista kapitlen som jag förstår vem som utför morden. Boken är lättläst med korta kapitel och intressanta karaktärer.
Miljöbeskrivningar är detaljerade och du får en känsla för staden Motala med dess byggnader och historia. För mig som är Motalabo är igenkänningsfaktorn hög.
Goda grannar är väl något vi alla vill vara och något vi alla vill ha. Men vad händer egentligen bakom stängda dörrar. Bakom den polerade och perfekta fasaden finns något annat.
Relationerna mellan personerna står i fokus i boken och spänningen byggs successivt upp. Det är spännande och det är trovärdigt. Grannskap kan vara obehagligt och inte alls så trivsamt. Här utlovas en sträckläsningsbok.
Låt mig säga detta med en gång... Jag älskar denna bok, fullkomligt älskar den! Om du vill läsa en trivsam, romantisk, humoristisk och fin bok ska du läsa Systrarna från Toscana. Det är snudd på tragik när den är över. Fantastiska miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer väver samman handlingen i denna pärla till bok.
Anna Kåver tycker att vi ska tala mer om den psykiska hälsan. Vad är det som får människor att må bra? Genom att förstå hälsan kan vi kanske bättre förstå ohälsan. Boken är författarens svar på frågan om vad psykisk hälsa kan tänkas vara. Anna Kåver leder oss med sina egna erfarenheter och upplevelser. Med en blandning av teorier och praktiker vill hon att vi ska få möjligheten att dansa mjukt med tillvaron. Att hitta vår egen dans, med hjälp av mod, nyfikenhet, närvaro och mening.