Den här boken är mysig och en helt okej romancebok men jag gillade den inte jättemycket. Jag kände att något fattades hos både den kvinnliga och manliga huvudkaraktären för min del. Kanske att vissa grejer gick för fort fram i boken utan att faktiskt bearbeta det. Vissa delar förstod jag inte riktigt varför de reagerade på sättet de gjorde. Särskilt i slutet kände jag att jag inte helt kom överens med hur Fritzson valt att avsluta boken. Men det kan också vara att jag bara inte kom in i boken helt eller fick en bra kontakt med huvudkaraktärerna. Enligt mig har Sofia Fritzson skrivit mycket bättre böcker än den här. Men vi är ju alla olika! 🤗 så det är tur att det finns böcker för alla!
Vargblod är den tredje delen i serien Flocken. I denna bok får vi följa Stefan och Lukas som båda kommer från ett tragiskt förflutet. Stefan försöker förlika sig med att hans bästa vän Simon har gått och förälskat sig i en kvinna, när Stefan själv egentligen är kär i honom. Lukas försöker fly från sitt förflutna och sin bror, han hittar trygghet hos hans nya vänner men framförallt hos Stefan. Lukas och Stefan hittar stöd och hjälp hos varandra samtidigt som det utvecklas till något mer. Men snart kommer Lukas förflutna ikapp. Ska de stanna på gården och kämpa för sitt nya liv eller fly?
Jag tyckte om den här boken jättemycket. Stefan kanske var lite smått irriterande ibland när han hela tiden var sur på Simon men det var förståeligt. Det passar hans karaktär. Det här är min favoritbok i serien än så länge och jag ser verkligen fram emot nästa bok.
En mysig och välskriven romance bok. Perfekt läsning när man behöver något lättsamt och mysigt. Precis vad jag behöver nu när jag är sjuk och sängliggandes. Jag gillar verkligen Dalengrens sätt att skriva. Ibland kan jag tycka att vissa romantiska böcker som är skrivna på svenska låter för löjliga men Dalengren lyckas jättebra!
Ciderträdgården var inte riktigt som jag förväntat mig. Jag har visserligen inte läst någon av Veronica Henrys böcker tidigare men har ändå tyckt att de låter otroligt mysiga och intressanta.
Dragon fly Farm har varit en tillflyktsort för flera generationer av familjen Melchior. Men när gamle Matthew dör lämnar han gården till sina syskons barnbarn, Tabitha och Georgia. Gabriel Culbone står också med i testamentet och ärver en tredjedel av gården, men ingen vet vem han är. Familjehemligheter nystas upp och den gamla rivaliteten mellan familjen Culbone och Melchior får äntligen svar.
Mitt problem med boken är egentligen den första halvan av boken, då den är otroligt långtråkig. Ja, man lär känna karaktärerna en del men allt känns väldigt utdraget. Som tur är, halvvägs in i boken, börjar det hända lite och man börjar dra i trådar till detta nystan av familjehemligheter. Jag blir nyfiken och vill ha svar och undrar hur det går för alla karaktärer. Mot slutet börjar jag faktiskt gilla boken. Den har väldigt fina miljöbeskrivningar och väldigt fina stunder som visar olika typer av kärlek som värmer hjärtat. Men jag kunde inte ge boken ett högre betyg på grund av att jag tyckte första halvan var för långdragen. Lite speciell bok men en helt klar bra och läsvärd bok, bara inte riktigt min stil.
Jag hade rätt höga förhoppningar om den här boken och den gjorde mig inte besviken.
Boken handlar om Terese som är författare och professor i historia. Hon har tagit sig an ett nytt skrivuppdrag som hon kämpar med och för att få lugn och ro åker hon till det charmiga Brunstorps gård i Huskvarna över sommaren. Väl där får hon nya vänner både i form av katten Sotis,Beatrice som driver stället och trädgårdsmästaren och biodlaren Sandor. Samtidigt vävs livshistorier ihop och vi får veta mer om Beatrices mormors mor Agnes som bodde på Brunstorp Gård på 1880 talet.
En fantastisk feelgood berättelse om starka kvinnor, modet att gå sin egen väg och att lyssna på sitt hjärta. Ett definitivt tips för sommarläsningen!
Andra boken i Nora Roberts Chesapeake Bay serie. Den här boken tyckte inte jag var lika bra som den första. Visst, stundvis blir man mer berörd i den här boken då den tar upp mer tunga ämnen. Men jag tyckte inte om huvudkaraktärerna lika mycket här som i första boken. Det var något som fattades, något som gjorde att jag aldrig riktigt klickade med karaktärerna eller händelseförloppet. Det bästa med boken var att man fick lite mer information om familjen och hur det övergripande händelseförloppet utspelar sig då jag fortfarande är lite nyfiken på vad som ska hända. Men nä, inget jag skulle rekommendera. Ett plus är väl att det går väldigt fort att läsa den så man slösar inte så mycket tid genom att hålla ut.
Emily flyttar hem till sin syster och fjortonåriga systerdotter och tar hand om dem efter att de varit med om en bilolycka. Eftersom hon är där hela sommaren, erbjuder hon sig att vara med och hjälpa till i den årliga renässansmässan tillsammans med sin systerdotter. Något ska hon ju göra medan hon försöker reda ut sitt egna liv. Väl där träffar hon engelskaläraren Simon som är stel och dömande mot henne. Men kanske har de mer gemensamt än vad de trodde. Under renässansmässan finner de attraktionen, men kan det leda till något mer?
Den här boken var så otroligt söt och charmig. Supermysig rakt genom, men jag hade velat ha något mer mellan karaktärerna och i händelseförloppet. Jag tycker absolut att karaktärerna passar ihop och man känner med dem men kanske att jag hade velat ha lite mer tid med dem? Saker hände så fort och boken tog slut så fort också. Det kändes iallafall som om något fattades även om jag inte helt kan sätta fingret på vad än.
Den här boken är första delen i Nora Roberts Chesapeake Bay serie. Den har några år på nacken och det märks i vardagen i berättelsen. Den gavs ut i pocket på svenska av bonnierpocket förra året (På Öppet Hav). Jag vet inte om den låter lite modernare på svenska eller om de översatt rakt av. Men jag tycker att det är lite roligt att läsa en bok som utspelar sig under 90-talet.
Boken är en mysig feelgood roman som utspelar sig i en småstad i nordöstra USA. Efter en tragisk olycka behöver 3 bröder komma tillbaka till sitt barndomshem för att ta hand om en pojke och ta farväl av sin far. Under dessa svåra omständigheter hittar dem vänskap och stöd hos varandra medan de slåss för att bli vårdnadshavare till den pojke som med tiden blir mer och mer den bror de inte visste de hade.
Det är en väldigt lättsam bok även fast tunga ämnen tas upp. En snabb läsning om man vill komma ifrån vardagen en sväng.
Jag var väldigt nyfiken på den här boken. Den talade till mig på något sätt. Men jag är osäker på hur jag skulle betygsätta den eller ens recensera den. Den är väldigt speciell. Det är en kort bok och man tar sig fram snabbt i handlingen. Sättet att skriva känns väldigt franskt. Det är snabbt, strukturerat men samtidigt väldigt känslofyllt. Det är en bok som berör. Vi får följa Solène som blivit utbränd på grund av en tragedi i sitt jobb och blir deprimerad. För att försöka ändra sin livssituation börjar hon hjälpa till på ett kvinnohärbärge som skrivhjälp. Med det får hon en annan livssyn och självinsikt, hon börjar minnas den hon var innan hon jobbade till utbrändhet. Vi får också följa Blanche som under 1900-talet jobbade med frälsningsarmén för att hjälpa alla utsatta i Paris. Dessa kvinnors öden möts genom tiden i deras gemenskap för att hjälpa utsatta kvinnor. Det är en sorglig och vacker bok som även utbringar hopp.
Jag tror inte det här är en bok som passar alla då den är skriven på ett lite unikt sätt. Handlingen går fort fram men samtidigt får man då och då lite djupare inblickar i flera livsödens vardagar och bakgrund.
Unik men också en väldigt tilltalande bok som alltid kommer vara viktig och relevant.
En bok om upptäckande, äventyr och att bemästra det ouppnåeliga. Under 1800-talets sista hälft ville många forskare och upptäckare komplettera världskartan med att utforska Arktis och Nordpolen. Detta bidrog till att många expeditioner gick iväg i hopp om att få äran att vara först, att får svar på vad som finns på denna mystiska plats och förhoppningsvis ekonomisk vinning. Att bli en hjälte. Den här boken tar upp ett flertal expeditioner som skedde under den här tiden men fokuserar främst på S.A. Andrées polarexpedition. Jag har hört många som inte uppskattade den här boken just för att Wilkinson inte tog upp tillräckligt mycket fakta om Andrée. Men jag uppskattade den allmänna faktan om den här tidsperioden, de andra polarexpeditionerna som utfördes och hur de påverkade varandra. Jag tyckte det gav en bra helhet över den tidsanda och den värld de levde i då.
Men vill man läsa fakta om just Andrée och hans polarexpedition med luftballong finns det andra böcker att läsa som tar upp mer fokuserande fakta. Exempelvis Bea Uusmas bok ”Expeditionen: min kärlekshistoria.”