Precis som den första Borat-filmen är denna en enormt samhällskritisk "mockumentary" om USA. Filmen är både väldigt rolig och väldigt tragisk. Ämnen som togs upp var bland annat; republikaner, rasism, covid-19, abortmotståndare och såklart nuvarande presidenten Trump.
Filmen är underhållande, men kanske inte superminnesvärd. Dock intressant tidsdokument och den är ju enormt aktuell just nu.
Bara två timmar efter jag läst ut boken Rebecca av Daphne du Maurier så bestämmer jag mig för att se den nya filmen på netflix. Stort misstag! Jag stör mig generellt på när man läser en bok och sedan ser filmen och de två inte stämmer överrens, men jag tycker för det mesta att filmen försöker följa boken iallafall. I denna nya filmen var det dock inte en ruta rätt. Allt är ändrat, inte ens klänningen på Caroline de Winters porträtt får vara i samma färg (vit) som i boken. Hela tidslinjen är off, saker som händer mot slutet i boken sker istället under huvudpersonens första dag på Manderley. Om man ska se denna filmen (vilket jag ej rekommenderar) så borde man antingen inte ha läst boken, eller ha läst boken för länge sedan. Att precis ha läst boken och sedan se filmen är något jag starkt avråder alla ifrån. Dessutom gillar jag inte alls Lily James som huvudrollen, hon överspelar och är enormt dramatisk i en roll som bör vara nedtonad och försiktig.
En av de bästa böckerna jag läst detta året. Rebecca handlar om en namnlös huvudkaraktär som i Monte Carlo träffar änklingen Maxim de Winter. Bara ett år tidigare har hans fru Rebecca de Winter tragiskt drunknat. Vår huvudkaraktär och Mr de Winter gifter sig snabbt och hon får sedan som den nya Mrs de Winter komma till godset Manderley. Godset är fyllt med tjänare, bland annat den obehagliga Mrs Danvers som öppet avskyr den nya mrs de Winter och dyrkar Rebecca trots att hon inte längre lever.
Efter ca 300 sidor in i boken så är det fortfarande svårt för mig att förutspå vad boken kommer handla om och hur den kommer att sluta, detta är dock inget dåligt. Boken är väldigt bra, välskriven och väldigt lättläst för att vara en så kallad klassiker. Det är dock ingen vidare bra tvist i boken och enda fram till sista sidan tror jag att något dramatiskt ska komma att hända men det sker inte riktigt. Trots detta är Rebecca en underbar bok som jag tror vinner på att läsas flera gånger för att få ut alla dess nyanser. Rekommenderas starkt!
Evelyn Hugos sju äkta män är som gjord för att bli en film, ibland känns det nästan som att man läser ett blivande manus. Berättelsen är lättläst och går snabbt framåt. Jag tycker dock att båda huvudkaraktärerna är väldigt unlikeable, speciellt berättaren Monique som är extremt ointressant och tråkig. Detta drar ner betyget en aning, jag bryr mig liksom inte riktigt om vad som ska hända henne. Evelyn är betydligt mer intressant (men kanske inte den bästa personen direkt) och jag önskar flera gånger under läsningen att boken bara handlade om henne och att Monique helt försvann.
Väldigt underhållande amiljefilm om Eurovision song contest. Absolut ett måste för alla Will Ferrel-fans! Låtarna i filmen är dessutom OTROLIGA! Lyssnade på dem i månader efter jag sett filmen. Är man dock inget fan av eurovision så kanske detta inte är den bästa filmen att se, den innehåller en hel del skämt som kan vara svåra att första om man ej sett tävlingen förut.
Filmen handlar om Enola Holmes som är Sherlock Holmes lillasyster. En dag vaknar Enola och hennes mamma är försvunnen. Enola vill desperat hitta sin mamma igen men hennes bröder kommer och försöker få henne att gå i flickskola i stället. Enola rymmer därför och sätter sig på tåget till London och direkt börjar ett stort äventyr. Filmen är precis lagom underhållande och Millie Bobby Brown är grym som Enola. Kan tänka mig att filmen passar sådana som gillar filmer i stil med Harry Potter, en familjefilm med äventyrskänsla helt enkelt.
Giovanna är 12 år och inte helt nöjd med sitt liv. Efter att hon hör sin papa säga att hon är alltför lik sin faster Vittoria så blir Giovanna besatt av att lära känna familjemedlemmen hon aldrig träffat, men hört så mycket dåliga saker om. Vittoria introducerar Giovanna till en annan del av Neapel och till ett liv där utbildning är långtifrån självklart. Detta är den första boken jag läst av Elena Ferrante och tyvärr blev jag inte så imponerad. När jag avslutade den kände ja mest "jahapp". Inget är direkt dåligt med boken men jag blev aldrig engagerad i handlingen. Hade förväntat mig betydligt mer med tanke på hur populära Ferrantes tidigare böcker är.
Otrolig film om tidsresande och ett virus som drabbar mänskligheten. Jag är egentligen inte superförtjust i sci fi men denna filmen var verkligen fantastisk. Den kändes också extra aktuell med tanke på coronaviruset som nu drabbar världen. Det var dock lite saker som kändes oklara på slutet av filmen, så spenderade en hel del tid med att läsa olika teorier på nätet om vad som hände.
Överlevarna handlar om tre bröder som åker ut till familjens gamla torp för att sprida sin mammas aska. Boken är uppdelad så att vartannat kapitel handlar om bröderna i nutid, och vartannat kapitel skildrar brödernas uppväxt och de somrar som spenderades på torpet.
Om man aldrig läst något av Schulman tidigare tror jag att denna hade varit bra att börja med då en del händelser är återberättelser av det han skrivit i sina mer verklighetsbaserade böcker. För mig som har läst alla hans tidigare böcker så tyckte jag dock att upprepningarna störde en aning, det kändes lite som ett intrång på hans andra böcker.
Trots detta så tycker jag att Överlevarna var helt fantastisk. En av de få böckerna jag läst de senaste åre där jag verkligen känt att jag kommer läsa den igen.
I början blev jag positivt överraskad av denna boken, jag tyckte handlingen byggdes upp bra och jag gillade karaktärerna. Men efter ca halva boken tyckte jag att det bara blev smetigt och helt orealistiskt. Den var dock mysig att läsa men inget mästerverk direkt.