Jessica Berggren Turban

Användarprofil
En snabb och enkel maträtt som man kan variera på så många olika sätt. Det här är en favorit hemma hos oss.

Mytomanen

Bok av Sofie Sarenbrant
Precis som med de andra böckerna om polisen Emma Sköld, lyckas Sofie Sarenbrant skapa spänning redan från första meningen i "Mytomanen". Denna spänning byggs sedan skickligt upp och ökar allteftersom berättelsen fortskrider. Jag hinner misstänka alla utom den verkliga mördaren och just det är något som jag uppskattar med Sofie Sarenbrant.

Förutom att man får följa arbetet kring det aktuella mordfallet får man även följa med Nyllet på hans olika psykologbesök, där man sakta men säkert får en bild av vad som hände där den förra boken slutade. Fast stämmer den bilden verkligen med sanningen ..? Jag ser fram emot nästa del i serien och hoppas att man får svaret då!

Prästgårdens hemlighet

Bok av Tobias Söderlund
Tobias Söderlunds debutroman "Prästgårdens hemlighet" riktar sig till barn i åldern 9 - 12 och egentligen har jag svårt för barnböcker, men den här var både en spännande OCH skrämmande bok att läsa.

Det märks att Tobias Söderlund gillar att skrämmas - och det är något som han är bra på. Trots att jag är 30+, blev jag emellanåt tvungen att lägga ifrån mig boken. Och jag klarade bara av att läsa den på dagtid - annars skulle jag nog ha haft svårare för att somna på kvällarna än vad jag redan har.

Jag tror att Tobias Söderlund skulle lyckas som skräckförfattare även för vuxna. Fast om han skriver så här läskigt för barn, vet jag inte om jag skulle klara av att läsa hans vuxenskräck. 🙈

Lomma-Karlaplan med Anders de la Motte & Denise Rudberg

Podcast med Denise Rudberg och Anders de la Motte
En underbart underhållande podd där både Denise Rudberg och Anders de la Motte bjuder på sig själva. De pratar om nästan allt mellan himmel och jord; sitt eget skrivande, serier att titta på på Netflix och mycket mer. Lyssna gärna! Jag har nog skrattat till vartenda avsnitt.
Frida Skybäcks roman "Bokcirkeln vid världens ände" läste vi i min bokcirkel. Om vi inte hade gjort det, är jag inte helt säker på att jag skulle ha läst den. Inte än i alla fall.

Hittills har jag inte riktigt fastnat för feelgood, men jag får medge att Frida Skybäck skriver sina feelgood-berättelser på ett bra sätt. "Bokcirkeln vid världens ände" har inte ett alltigenom "sötsliskigt" slut, som jag har upplevt att feelgood-berättelser ofta har. Därför fungerar Frida Skybäcks slut bra för mig, då jag är "allergisk" mot lyckliga slut.

Man får läsa två parallella berättelser - en i dåtid och en i nutid. Frida Skybäck är duktig på att dels bygga upp spänningen, dels avslöja vad som verkligen hänt i lagom små doser. På det sättet lyckades hon hålla kvar mitt intresse under hela berättelsen.

Jag läser gärna mer av Frida Skybäck.

Ett jävla solsken

Bok av Fatima Bremmer
Kanske är jag ensam om det, men jag hade ingen aning om vem Ester Blenda Nordström var förrän jag läste Fatima Bremmers bok Ett jävla solsken: En biografi om Ester Blenda Nordström. Och troligtvis skulle jag inte ha läst boken heller, om det inte hade varit för bokcirkeln som jag är med i.

Det var en väldigt intressant läsning på flera sätt. Bland annat får man veta att självaste Astrid Lindgren har "lånat" mycket från Ester Blenda Nordströms böcker till sina egna samt att trots att Ester Blenda Nordström gång på gång slängde sig ut i det ena äventyret efter det andra, behövde hon mycket ensamtid och lugn och ro.

I vanliga fall är jag inget stort fan av biografier, men den här bokens styrka var att Fatima Bremmer emellanåt skrev som om det vore en fiktiv berättelse. Dessa delar varvade hon med utdrag från brev och artiklar. Den kombinationen samt att Fatima Bremmer skriver på ett lättbegripligt och intresseväckande sätt, gjorde att jag ville fortsätta läsa. Jag ville veta vad som hände med Ester Blenda Nordström.

Mammasanningar med Vivi och Carin

Podcast med Carin da Silva och Vivi Wallin
Två riktigt härliga kvinnor som bjuder otroligt mycket på sig själva. Det finns inte ett enda avsnitt där jag inte har skrattat eller känt igen mig. Ett stort stöd på så många sätt! Rekommenderar starkt den här podden.

Skamvrån

Bok av Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrants sjunde bok om polisen Emma Sköld - "Skamvrån" - var emellanåt tung att lyssna på. Den tar upp ämnen som psykisk ohälsa och mobbing - två saker som jag själv har drabbats av. Men boken var bra skriven (även om jag av olika anledningar som jag tidigare har nämnt inte är helt förtjust i Emma Sköld).

Överlag är "Skamvrån" en välskriven bok som är lättläst/lättlyssnad och har ett högt tempo. Jag ser fram emot nästa del!

Rättegångspodden

Podcast med Nils Bergman
En mycket intressant podd, där man får höra vittnesmålen från tingsrätten, varvat med Nils Bergmans bakgrundsbeskrivning och förklaringar. Man får en helt annan bild av olika mål när man själv får höra vad de inblandade har sagt,, jämfört med att bara läsa i medier.

Syndabocken

Bok av Sofie Sarenbrant
Jag sträcklyssnade på serien om Emma Sköld under sommaren 2019. Dock blev jag inte färdig med att skriva omdömena förrän ungefär ett år senare. Nackdelen med det är att jag knappt minns själva handlingen i "Syndabocken". Det i sig säger inte särskilt mycket om boken - för mitt minne har försämrats under de senaste åren.

Dock minns jag att jag tyckte att den var bra, men jag retade mig på Emma av olika anledningar. I mina ögon uppträder hon ganska barnsligt och verkar inte riktigt vilja ta ansvar, bortsett från när det gäller hennes barn. Och detta ständiga beteende som gör att hon försätter inte bara sig själv, men även andra i fara? Hur tänker hon?!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.