Boken bygger på en verklig händelse 1939 där fartyget St Louis, vars passagerare till största delen bestod av judiska flyktingar, vägrades angöra Havanna och därefter även USA och Canada med följden att de flesta tvingades återvända till ett Europa på randen till krig. Vi får växelvis följa Hannah från 1939 och framåt och Anna 2014 tills deras öden så småningom möts. En berättelse som verkligen berörde och som får en extra dimension av verklighetsanknytningen och de riktiga dokument och fotografier som finns med i boken.
Maggie O'Farrell berättar här om 17 olika tillfällen då hon stått öga mot öga med döden. Händelserna är vitt skilda vad gäller tid och rum och berättas inte i någon kronologisk ordning men hänger ändå ihop och resultatet blir fantastiskt!
En riktig sträckläsningsbok! January och Augustus är båda författare som kämpar med att få till sin nästa bok. De utmanas att byta genre med varandra och kommer sakta men säkert varandra närmare. Så mycket mer tycker jag inte man behöver veta om denna varma och härliga bok, bara läs!
Feelgood med mat och kärlek i den svenska skärgården, en perfekt bok att njuta av i hängmattan eller på stranden en fin sommardag!
Lucy har växt upp i ett kristet hem och tillbringat sina somrar på ett kristet läger som hennes föräldrar driver. Nu har hennes mamma drabbats av cancer och hon följer sin mammas önskan att tillbringa sommaren som ledare på ett läger på andra sidan sjön för barn som har det svårt. Mycket bra!
En man hittas skjuten efter att han varit ute och festat med några vänner. I fickan har han några spelkort, en sk Död mans hand. Han förefaller vara en godhjärtad och omtyckt man men stämmer det? Kan mannens död ha något att göra med flera unga flickors försvinnanden? Carin Gerhardsen har i helgonet skrivit ännu en bra del i Hammarbyserien!