Fågelskådaren är en lika härligt skruvad kriminalkomedi som första boken. Jag tycker denna bok var snäppet bättre än Badhytten. Egon och Ragnar är fortsatt två härliga karaktärer och Polis- Mårten har förmågan att ställa till det för sig. Humor mixat med spänning är precis vad som behövs i dessa tider.
Badhytten är en lättläst kriminalkomedi där värme, spänning och humor är varvat om vart annat. En lättsam bok där man skrattar åt gubbarna Egon och Ragnars galna upptåg samt följer Mårten och Lisa som kämpar för att lösa fallen som plötsligt dyker upp i lugna Falsterbo.
En riktigt bra bok helt i min smak där man får följa Vanessa Frank och där berättelsen håller uppe spänningen och tempot. Ser fram emot fortsättningen!
Jag var nära att ge upp denna bok men är så glad att jag fortsatte läsa.
En spännande story om en vänförfrågan på Facebook från Maria. Men lever verkligen Maria?? När man väl kommit in i boken så är det ett bra tempo, spänning och oväntade vändningar. Helt klart läsvärd!
Liten två med potential var en riktigt bra feelgoodroman som handlar om den bestämda tjejen Sofia som har "allt". Berättelsen håller ett högt tempo likt Sofias liv men den fick mig ändå att stanna upp och fundera kring hur livets innehåll kan se ut i framtiden. Rekommenderar er att läsa denna bok!
En bra berättelse som tar dig med på spännande parallella historier där Patricia försöker hitta sin syster som är försvunnen. Från USA till Ljusskär där BBB och bokcirkeln är navet i letandet.
Det här tycker jag var en riktigt bra cozy crime-bok.
Siri har dåligt samvete för brorsonen Anton. Hon har prioriterat teatern och kärleken till Dramatens gifte chef. När älskaren bryter relationen flyr Siri till Anton som just vunnit en plantskola i Säbyholm på poker.
Det är lätt att "se" omgivningarna i boken och personerna i berättelsen. Spänningen håller i genom hela boken och jag är redan nyfiken på uppföljaren.
Hur mår fröken Furukura. En annorlunda berättelse där man får följa Furukura och hennes arbete i närbutiken. Sayaka Murata målar upp en bild av hur viktigt det är att vi människor följer normen av ett "riktigt" liv med kärlek, giftermål och att skaffa barn. Furukura och Shiraha hittar en lösning för att få alla vänner och bekanta nöjda. Trots att det är en annorlunda bok så har den ett viktigt budskap.
Självbiografin om den colombianska konstnären Emma Reyes är uppbyggd av tjugotre brev som är skrivna mellan 1969 och 1997. Man får följa Emma och hennes syster Helenas liv från de första åren på gatan i Bogotá vidare till Guateque i inre Colombia för att så småningom hamna i nunnekloster där de levde större delen av sin uppväxt. Det förvånade mig lite att nunneklostret innebar så mycket hårt arbete och en hård och sträng uppfostran. Jag hade gärna läst vidare om hur detta påverkade Emmas liv efter klostervistelsen.
Den här boken fångade min läslust och mitt intresse. (läste ut den på mindre än två dagar) Den hade alla delar som jag gillar att läsa om; de utmaningarna/möjligheter som livet ibland erbjuder, kärlek, lite spänning och hur man kan hantera utanförskap och ifrågasättande.
I den här boken får vi följa Stella som jobbar som koordinator på en reseförmedling där en managementkonsult anlitas för effektivisera företaget. Stellas tjänst dras in och nappar hon inte på det nya erbjudandet så riskerar hon att bli arbetslös samtidigt som hon är ensamstående mamma med sin son Felix. Hon tar erbjudandet och beger sig tillsammans med Felix till Högfjällshotellet där största delen av boken utspelar sig. Miljön och aktiviteterna runt hotellet är fantastiska och det är lätt att skapa sig en bild av omgivningarna och ta in atmosfären.
Sättet som Stellas står upp för sin son Felix imponerar på mig och jag tror många föräldrar känner igen sig i hennes situation och förhoppningsvis hade gjort detsamma.
En riktigt bra bok som jag är glad att jag läste!