Något jag vill att ni är medvetna om är att jag inte klassar mig själv som en fantastik-läsare. Jag drar snarare åt deckare-/mysterie-/thriller-hållet även om jag uppskattar att variera min läsning lite då och då. Det var allt, recensionen går nu att läsa nedan! :)
Som tidigare recensenter har nämnt så behöver man komma förbi de första kapitlen innan man fullkomligt slukas upp av berättelsen.
Boken har en del tillbaka-blickar och en hel del olika karaktärer att hålla koll på men jag tyckte otroligt mycket om den. Den är lättläst och kapitlen är för det mestadels korta, vilket jag just nu uppskattade otroligt mycket. Generellt uppskattar jag korta kapitel bättre.
Jag gillar hur Annie har fått in lite av våra nordiska varelser samtidigt som jag får lite Sagan om Ringen-känsla av historien. Jag gillar också hur hon har fått in delar av vår natur i berättelsen. Ska jag vara ärlig så gjorde naturen, alltså miljön, otroligt mycket för mig. Jag kommer inte ihåg vilket stycke det var men det var ett stycke där omgivningen beskrevs och jag blev helt såld då jag tycker mycket om vår svenska landsbygd. Ser framemot att läsa vidare i serien och se hur det hela utvecklar sig för våra huvudkaraktärer.
En bra mysdeckare som bjöd på lagom med spänning och lagom med mysfaktor. Den är lättläst och personligen tyckte inte jag att den var alltför genomskinlig kring vem det var som låg bakom hemskheterna.
Ser framemot att läsa vidare i serien.
I denna filmen får man följa vikingen Hicke och hans väg mot att lära sig att slåss mot drakar... Eller ja, snarare att träna på att tämja de.
En underbar och härlig familjefilm som alla kan njuta av. Jag gillar främst att se hur den utstötte och unike Hicke hittar sin grej och kör på det. Detta oavsett vad andra skulle tycka och tänka. Det i sin tur sänder ett fint budskap till barnen om att gå sin egen väg och försöka att hålla fast i den oavsett vad andra kommer tycka och tänka.
Den har även lite härliga skämt som passar den vuxne eller äldre tonåringen men framförallt är det en fin historia om en ung pojke som hittar sin väg.
Filmen handlar om Michael Oher som är en hemlös afroamerikansk tonåring. En dag ser en vit kvinna honom och hon bjuder hem honom till sin familj underThanksgiving. Detta leder till att de sakta men säkert hjälper Michael att nå sitt fulla potential.
Filmen är baserad på verkliga händelser. Jag personligen tycker att det finns för mycket våldsamheter ute i världen så att se något sådant här får mig att tro på mänskligheten igen. Helt enkelt är filmen som en varm filt en kylig kväll eller en kopp choklad mitt i vintern. Ge den en chans, för troligtvis kommer du att tycka om den.
Det har skett ett mord men polisen verkar inte kunna lösa det. Det är då du kallas in. Ditt uppdrag är att tala med den andra sidan för att lista ut mord, vapen och plats.
I detta spelet är alltså huvudmålet att lista ut vem som mördat, var mordet har skett och mordvapnet. Du kan välja att antingen spela som medium eller som spöke (spöket i detta fallet är mordoffret). Som medium får du ledtrådar av spöket som ska hjälpa dig på vägen. Som spöke däremot delar du ut ledtrådar som du tror kan passa i jakten på att finna din mördare.
Det går att vara 2-7 spelare.
Jag personligen tyckte detta var otroligt roligt både som spöke och medium. Det kan verkligen vara något som passar bra i kompisgänget eller i en familj där man har lite äldre barn. Jag gillar hur man får klura på olika ledtrådar och att det ibland kan bli helt tokigt och inte alls stämma överens med vad man tror.
Som sagt rekommenderar varmt detta spel. Finns även på Steam som dataspel om man vill spela med sina vänner på distans.
Criminal Minds handlar om ett profileringsteam från FBI:s beteendeanalysenhet från Quantico i Virginia. Teamet arbetar för att spåra olika seriemördare som härjar i USA.
Jag gillar verkligen Criminal Minds då den riktar sig mer in på att förklara och analysera brottslingen än själva brotten, även om brotten självklart är en del av analysen. Det är intressant hur de kommer fram till diverse slutsatser om skurken med hjälp av de få utgångspunkterna som de har.
Vissa av fallen är även inspirerade av riktiga fall, vilket för en True Crime-fantast är oerhört intressant. Då serien behandlar hemska brott kan den ibland bli lite väl mörk och tung men karaktärerna och deras personligheter hjälper till att motverka det till viss del.
I Grey's Anatomy får man i huvudsak följa Meredith Grey och hennes kollegor på ett sjukhus i Seattle från deras första dagar som praktikanter på sjukhuset till deras vidare karriär och privatliv.
Brukade följa den här serien slaviskt och älskar verkligen fortfarande de äldre avsnitten. Kan tyvärr inte uttala mig om de nya då de inte lockar lika mycket längre av diverse anledningar. Däremot är det en oerhört bra serie som bjuder på mycket drama och intriger. Jag skulle varna dig för att förälska dig i vissa specifika karaktärer för Shonda Rhimes är bättre än George R.R. Martin på att ta kål på dem.
Då jag följde serien i flera år vet jag att den kan krossa ditt hjärta men den kan också få dig att falla huvudlöst för vissa karaktärer. Jag tänker fortfarande på den med värme och även om jag tycker att 17 säsonger är lite väl långt är jag fortfarande frestad att se om allt från början igen.
Historien berättar om hur Elizabeth Bennet och den svåråtkomliga Mr. Darcy på en hel del omvägar sakta men säkert närmar sig varandra.
Känner vi inte alla till Jane Austens mästerverk? Denna fantastiska roman från 1813 som människor överallt fortfarande älskar än idag. Som dagens läsare är man van vid att det ska hända saker i böckerna, det ska gå fort (även om den är karaktärsdriven) då vi är vana vid ett tempo. En roman från 1813 är allt annat än snabb. Den är långsam och innehåller oändliga monologer samt miljöbeskrivningar. Trots detta föll jag pladask för boken. Jag älskar hur kärlekshistorien byggs upp samtidigt som vi får ta en stor del av miljön. Då jag personligen älskar miljöbeskrivningar är detta som ett mindre paradis. Rekommenderar varmt boken till vem som än är nyfiken på den, men du får vara beredd på att det är en långsam berättelse.
På en liten ö i de Yttre Hebriderna där klimatet är tufft och tron på Gud är den enda ledningen sker ett mord. Kriminalkommissarien Fin Macleod skickas till platsen för att undersöka om brottet möjligen kan ha en koppling till ett brott i Edinburgh. Fin, som själv är uppvuxen på ön, kastas tillbaka till sitt förflutna och ön vägrar släppa sitt grepp om honom en andra gång.
Boken är en den första delen i en trilogi och blev vida hyllad när den kom ut. Personligen var jag inte jätteförtjust i den och kunde inte förstå dess hyllningar. Detta till stor del då jag tycker att författaren skriver för rått för min smak, men jag tänker också att det passar klimatet som finns på ön. Även om jag personligen anser att beskrivningen av fågelslakten samt obduktionen som sker i början av boken lätt hade kunnat förmildras.
Med det sagt så var den här boken inget för mig och jag tror helt ärligt inte att jag kommer läsa något mer av Peter May framöver. Även om den här boken inte är något för mig, är han en skicklig berättare så om du som läsare kan hantera en något detaljerad beskrivning av en obduktion och en rå berättarröst är han kanske något för dig?
En hel familj är nästan utplånad. De enda överlevarna är sonen som tyvärr var med om händelsen och hans syster som inte bor kvar hos familjen. Sonen svävar in och ut ur medvetslöshet och Joona Linna inser vikten av att lösa fallet fort för att kunna rädda de kvarvarande medlemmarna i familjen. Han bestämmer sig för att ta kontakt med läkaren Erik Maria Bark som sakta börjar söka runt i sonens psyke för att försöka hitta ledtrådar till fallet.
Jag har sett blandade recensioner av den här men personligen tycker jag att den är riktigt bra. Spänningen är hög och jag låg och kallsvettades av skräck samtidigt som jag läste vidare. Vågade knappt släppa ifrån mig boken förens jag hade läst ut den.